Danimarkalı Eşcinsellerden Putin’e protesto!

Danimarkalı Eşcinsellerden Putin’e protesto!
21 Ağustos 2013 14:18

Danimarka’da eşcinseller ve sivil toplum kuruluşları Rusya’nın çıkardığı ve eşcinsellere evlatlık edinme ve cinsel tercihlerini toplum içinde anlatarak yayma yasağı getiren yasayı protesto ettiler.

 

İnsan Hakları Kuruluşunun desteği ile düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı gösteri parlamento meydanında başladı. Yapılan konuşmalarda, eşcinsellerin diğer insanlar gibi normal bir hayat yaşamaları ve eşit haklara sahip olmaları gerektiği belirtildi.

Rusya?nın çıkardığı yasa ile, ülkedeki ve ülkeyi ziyaret edecek eşcinsellerin hayatlarını tehlikeye soktuğuna dikkat çekilen gösteride, tüm ülke yönetimlerinin homofobiye karşı mücadele etmesi gerektiği belirtildi. Göstericiler ellerinde Putin’in makyajlı resmi üzerine ‘kiss me’ yazılı pankartlar taşıdılar. Bazı pankartlarda da Putin’in resmi ve telefon numarası ile  Danimarka Başbakanı Helle Thörninig Schmidt’in resmi yer aldı. Pankartta ayrıca Başbakan Schmidt’e hitaben ‘Helle Putin’e telefon et’ yazısı yer aldı.  Parlamento meydanında yaklaşık 1 saat süren gösterinin ardından 10 bin kişi  Österbro semtindeki Rusya büyükelçiliğine yürüdü. Rusya büyükelçiliği önünde yapılan konuşmaların ardından büyükelçiliğe bir mektup ve toplanan imzalar  sunuldu.  Gösteriye Sosyal Demokrat Parti, Sosyalist Halk Parti ve Birlik Partisi milletvekilleri de destek verdiler.