DAHA HACİMLİ KİRPİKLER İÇİN KİRPİK LİFTİNG

DAHA HACİMLİ KİRPİKLER İÇİN KİRPİK LİFTİNG
25 Ağustos 2022 17:20

Etkili bakışlara temelini oluşturan etmenlerden birisidir kirpikler. Daha hacimli kıvrımlı ve uzun kirpikler için kullanılan kirpik makasları ve maskaraların yanında son zamanların en popüler uygulaması kirpik liftingden bahsetmeden olmaz. Kirpik makasının verdiği etkinin belli bir zamandan sonra kaybolması veya sürülen maskaranın akması gibi problemlere nazaran oldukça konforlu bir uygulama olan kirpik lifting kullanıcıları tarafından beğenilerek tekrarı yaptırılan uygulamalardan. Kirpiklerin belli bir süre boyunca daha uzun daha sağlıklı ve hacimli görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Kirpik keratin bakımı olarak adlandırılan uygulama ile doğal kirpiklerin köklerine uygulanan bakım çalışmasıdır. İşin uzmanı tarafından hijyenik bir ortamda yapılması gerekmektedir.

 

 KİRPİK LİFTİNG NEDİR?

 

 Özellikle kadınların tercih ettiği kirpik lifting uygulaması tamamen doğal kirpikleri beslemeye yönelik yapılan bir bakım işlemidir. Bakımlı görünmek sadece makyaj yapmak yeterli olmayabilir. Ciltte zamanla yıpranmış yaş etkisiyle bozulmalar görülen noktaların bakımının yapılması genç ve bakımlı bir yüz ifadesinin en önemli unsurlarındandır. Kirpiklerin her gün maskara uygulamadan hacimli ve kıvrımlı olması kirpik lifting bakımı sayesinde mümkündür. Günümüz bakımlı kadınların sıklıkla tercih ettiği bu yöntem sayesinde hem kirpikler beslenirken hem de istenilen hacimli görüntü elde edilmektedir. Yapay bir yöntem olmamasının yanında sadece görüntü için değil aynı zamanda bakım için yapılıyor olması kullanıcılar için bu yöntemi çekici kılmakta.

 

 KİRPİK LİFTİNG KİMLERE YAPILABİLİR?

 

 Kirpik lifting her ne kadar maskara gibi sadece hoş bir görünüm vaat ediyor gibi görünse de aslında yapılan işlem tamamen kirpiklerin güçlenmesi ve sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamaktır. Zamanla çevresel faktörler ve yaş ilerlemesi dolayısıyla seyrek ve hacimsiz kirpiklere sahip kişiler ve aynı zamanda yoğun kirpik dökülmeleri yaşayanlar tarafından tercih edilebilecek bir uygulamadır. Her ne kadar bakım amacıyla yapılsa dahi tabi ki kirpikleri gür ve hacimli kişiler de uygulamanın verdiği kıvrım efektinden faydalanmak amacıyla bu işlemi yaptırabilirler.

 

 

 

KİRPİK LİFTİNG NASIL UYGULANIR?

Uzman tarafından yapılan işlem rutin bir sıra takip edilir. Bu sıra şu şekilde oluşmaktadır;

 

l Kirpik çizgisine silikon bir ped yapıştırılarak kirpik lifting uygulamasına başlanır.

l Kirpikler tek tek ayrılarak geriye doğru taranma işlemi ile devam edilir.

l Uzman çeşitli solüsyonlar ile taranma sayesinde elde edilen kıvrımlığı korumaya ve sabitlemeye çalışır.

l Bazı uzmanlar yapılan işlemde kirpik bigudisi kullanarak yine kıvrımın kalıcılığını sağlamaya çalışır.

l Solüsyonla geriye taranan kirpikler 15 ila 20 dakika kadar bu şekilde kalır ve bekletilir.

l Tüm işlemler boyunca kirpiklerin tek tek ayrılması ve uygulanan bakım yağlarının her kirpiğe eşit şekilde sürülmesi dikkatle yapılması gereken bir işlemdir.

l Sonraki aşamada ise yine uzman tarafından taranan kirpiklere farklı solüsyon uygulaması yapılarak bir miktar bekletmeye alınır.

l Son aşamada kirpiklere keratin yüklemesi uygulanarak işlem tamamlanır.

l Uygulama çoğunlukla 60 dakika kadar sürmektedir.

 

 

Uygulamayı yaptırmadan önce bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Uygulamayı yaptıracak kişinin hassas bir cilde sahip olması kullanan ürünler sonrasında çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Ayrıca uygulamayı yaptırmadan önce göz makyajından arındırılmış temiz ve kuru cilt ayrıca lens kullananlar için lensin çıkmış olması gerekmektedir. Göz ve çevresinde herhangi bir sağlık sorunu yaşanıyorsa bu durumun geçmesi beklenmeli aksi halde cilt hassasiyeti sonucu problemler büyüme gösterebileceği unutulmamalıdır.

 

KİRPİK LİFTİNG FİYATLARI NELERDİR?

 

Kirpik lifting işleminin fiyatlandırması uygulanacak kişiye ve uygulamayı yapacak merkezin durumuna göre değişmektedir. Bu uygulamaların olumsuz sonuçlanmaması adına işinde uzman güvenilir merkezlerden hizmet almak büyük önem taşımaktadır.