AKP'li Tayyar'a cevap verdi

AKP'li Tayyar'a cevap verdi
15 Ağustos 2012 11:41

PKK tarafından kaçırıldıktan iki gün sonra serbest bırakılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, yarın savcıya ifade vereceğini söyledi.

 PKK’nın serbest bıraktığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kaçırılma olayına ilişkin yarın savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi.

Serbest bırakıldıktan sonra yorgun olduğu için karakolda ifade vermediğini belirten Aygün, “İlçe gezilerime kaldığım yerden devam edeceğim” diye konuştu.

Hüseyin Aygün, merkeze helikopterle götürülme teklifini karayoluyla gitmek istediği için reddettiğini kaydetti.

Yaklaşık 48 saat sonra serbest bırakılan Aygün, bırakılması yönündeki talimatın PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal’dan geldiğini dile getirdi.

PKK’lıların dağdan inmek istediklerini vurgulayan Aygün, “Benimle muhatap olan 18-25 yaş arası oluşan 6-7 kişilik grup, evlerine geri dönmek istiyor. Bu anlamsız savaşın bitmesini istiyor” dedi.

Kendisinden bağımsız siyaset yapmalarını istendiğini aktaran CHP’li Aygün, “Akan kanın durması için özellikle CHP’den ve benden daha çok emek ve çaba beklediklerini ifade ettiler” diye konuştu.

Aygün, kaçırılmasıyla ilgili olarak bazı iddialarda bulunan AKP’li Şamil Tayyar’a ”Kendisini Ulu Divan’a havale ediyorum. Ulu Divan, Pir Sultan’ın kullandığı bir kavramdır. Başka bir şey söylemeyeceğim. Ağzımı mı bozayım yani” tepkisini gösterdi