Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı elektrik alımı için ihale açtı ancak katılım olmadı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı elektrik alımı için ihale açtı ancak katılım olmadı
26 Kasım 2022 10:45

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2023 yılında tüketeceği 4 milyon 430 milyon kilovatsaat elektrik için ihaleye çıktı ancak dağıtım şirketleri ihaleye teklif vermedi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yönetim Hizmetleri 2023 yılında ihtiyacı olan elektriğin serbest piyasadan temini için 3 Ekim’de ihaleye çıkma kararı aldı. Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, 8 Kasım’da Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü binasında yapılan ihaleye katılım olmayınca ihale iptal edildi.
Kurum elektrik temini için yeniden ihaleye çıkmadı.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yönetim Hizmetleri içinde bulunduğumuz 2022 yılı için de ihaleye çıkmıştı. Bu yıl için kurumun tüketeceği elektrik 2 milyon kWh (kilovatsaat) olarak belirlenmişti. Kurumun 2023 yılında ise tüketeceği elektrik 2 milyon 400 bin kWh (kilovatsaat) olarak ihale dosyasında yer aldı. Yani bu yıla göre yüzde 20 daha fazla elektrik tüketecek. 2022 yılı için çıkılan ihaleyi Aycan Toptan Elektrik Ticaret Anonim şirketi 3 milyon 170 bin TL bedelle kazanmıştı.