Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlama açıklaması yapmadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlama açıklaması yapmadı!
5 Temmuz 2021 20:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalarda bulundu.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, 3 saat 20 dakika süren kabine toplantısının ardından canlı yayında açıklama yaptı.

 

 

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

 

Türkiye dünyada salgın sürecini başarıyla yürüten ülkelerin ilk sıralarında yer alıyor.
Temizlik, mesafe, maske tedbirlerine uymaya devam etmeliyiz. Olumsuz yöndeki aşı kampanyalarının akli dayanağı yoktur.
Dünyanın pek çok yerinde koronavirüs testleri ücrete tabi iken biz salgının başından beri vatandaşlarımıza ücretsiz test hizmeti sunduk
Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz.
Dünyanın pek çok yerinde Koronavirüs testleri ücrete tabi iken biz salgının başından beri vatandaşlarımıza ücretsiz test hizmeti sunduk.
Aynı şekilde aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz. Vatandaşlarımıza, aşı randevularını kendilerini ve sevdiklerini koruma çağrısında bulunuyorum. Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temele dayanmadığının altını tekrar çizmek istiyorum.

 
EMEKLİLERE ‘MÜJDE’ AÇIKLAMASI

 
Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin temmuz ayı aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.
12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.
İstihdam kayıplarımızı telafi ederek 2020 Nisanı’ndan bu yana 2 milyon 887 bin istihdam artışı sağladık.

 
PANDEMİ ‘DESTEKLERİ’

 
Asgari ücretlinin aylık vergi yükünü sıfıra kadar indirdik. Yıl sonuna kadar işe alınacaklar için asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK prim ve vergilerini 12 ay boyunca karşılayacağız.
(İller Bankası’nın yurt dışı hibe ve kredi anlaşmaları) Bu kaynakla 18 milyon vatandaşımıza ve 2,3 milyon sığınmacıya daha iyi altyapı hizmeti verilmesi sağlanacaktır.
Ekonomi Reform Programı’mız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışı bırakıyoruz.
Kurumlar vergisi oranını, 2023’ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz.
Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.

 
AKARYAKITA YÖNELİK AÇIKLAMA

 
Mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken, mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz
Şu an Avrupa’da benzin ve motorinin en ucuz olduğu ve en az vergilendirildiği ülke biziz.
Eskiden Avrupa’dan gelenler ülkemize girmeden önce arabalarının deposunu doldururdu. Şimdi tam tersi oldu. Ülkemizden çıkmadan önce depolarını doldurup çıkıyorlar.

 
EKONOMİYE YÖNELİK AÇIKLAMA

 
Yüksek enflasyonla mücadele takım oyununu gerektiriyor. Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir.
Hazine ve Maliye Bakanlığımız yıl sonunda vergi gelirlerinin 1 trilyon 51 milyona çıkacağını hesaplıyor. Bütçe harcamalarımızın yüzde 72’sini vergi gelirlerinden karşılıyoruz.

 

 

TERÖRLE MÜCADELE

 
Operasyonlar neticesinde PKK’nın üst kadrosu tarihinde ilk kez Kuzey Irak’ta hareket edemez, toplanamaz ve örgütü yönetemez hale gelmiştir.
(FETÖ ile mücadele) Bu mücadelenin uzun soluklu olduğunun bilinciyle FETÖ’yü çözme ve ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz.