Cumhur İttifakı’nda Mazot çatlağı: Yatı olana 10 lira, traktörü olana 25

Cumhur İttifakı’nda Mazot çatlağı: Yatı olana 10 lira, traktörü olana 25
21 Temmuz 2022 13:26

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Eskişehir İl Başkanı Salim Acabay, düzenlediği basın toplantısında AKP’yi eleştirdi. Eskişehir’de ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan Seyitgazi ve Alpu yollarının yapılması için Ulaştırma Bakanlığı kapısında yatmaya talip olduğunu ifade eden Acabay, yatı olanlara mazotun 10 liradan, üretim yapan çiftçilere ise 25 liradan verilmesine de tepki gösterdi.

 

 

BBP Eskişehir İl Başkanı Salim Acabay, Eskişehir’in en önemli ve öncelikli sorunlarının başında, yıllardır tamamlanmayan Alpu, Seyitgazi ve Sarıcakaya ilçe yollarının geldiğini söyledi.

 

 

“NE HİKMETSE BİR TÜRLÜ BİTİRİLMEK İSTENMİYOR”

 

 

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre Eskişehir’de her hafta onlarca kazanın meydana gelmesi nedeniyle ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan Seyitgazi, Alpu ve Sarıcakaya yollarının tamamlanmamasına tepki gösteren BBP Eskişehir İl Başkanı Salim Acabay, “Seyitgazi ve Alpu yollarımız, en fazla can alan, trafik kazası olan yollarımız. Alpu yolumuz, ben kendimi bildim bileli halen yapılmak istenip de yapılamayan bir yol. Şu anda yapılmaya başlandı. Ancak iki adam gidiliyor, bir adım geri geliniyor. Ne hikmetse bir türlü bitirilmek istenmiyor” dedi.

 

 

“NEYİN İNADINI YAPIYORUZ?”

 

 

Seyitgazi-Kırka yolunda haftada iki sefer ölümlü kazanın meydana geldiğini ifade eden Acabay, şöyle konuştu:

“Bu yollarımız, yapımı için çok fazla maliyet istemeyen yollarımız. Bakın, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölgesindeki yollar tabii ki yapılsın. Orası da bizim topraklarımız. Taa dağın başına çift yönlü yollar yaptık.

Neden bu dümdüz Alpu yolunu çift yol yapıp da bu kazaları önlemeye çalışmıyoruz. Neyin inadını yapıyoruz? Ben onu halen anlamış değilim. Benim buradan yetkililerden istediğim tek bir şey var.

Lütfen öncelikle Eskişehir’e biraz daha eğilim gösterelim, yollarımızı yapalım. Öncelikli sorunumuz yollar. Yolların yapılması için gerekiyorsa Ulaştırma Bakanlığı’nın kapısında yatılacaksa ben yatmaya talibim. Arkadaşlarımla birlikte yatarız. Yeter ki yapılsın bu Seyitgazi, Alpu, Sarıcakaya yolları.

 

 

“KÖYÜYE MAZOTU 10 LİRADAN VERMEMİZ LAZIM”

 

 

BBP olarak bizim önceliklerinin tarımı desteklemek olduğunu vurgulayan Acabay, çiftçilere gereken desteğin de verilmediğini söyledi. Acabay şunları söyledi:

“Tarımı desteklediğimiz zaman, üretime geçtiğimiz zaman biz birçok şeyi halt etmiş olacağız. Öncelikle köylülerimiz gübre desteği, mazot desteği, elektrik desteği istiyor. Dolayısıyla bizler köylülerimize bu destekleri yaptığımız zaman rahatlayacaklar.

Mazot bugün 30 liradan 25 liralara kadar düştü, tamam eyvallah. Düşünebiliyor musunuz? 30 liradan 25 liralara düşmesine seviniyoruz. Oysa deniz kıyısında adam yatına biniyor, denize açılıyor. Yatına 10 liraya mazot alıyor. Ama benim köylüm burada 25 liraya mazot alıyor. Bizim bunların önüne geçmesi lazım.

Bizim köylüye mazotu 10 liraya vermemiz lazım. Yat sahibine verin mazotu 25 liraya, 30 liraya. ÖTV’yi yükleyin. Yapacak bir şey yok. Adam keyfine geziyorsa bunu göze alıyor demektir. Ama benim köylüm burada üretim yapıyor da 25 liraya mazot alıyorsa, tonunu 9 bin liradan gübre alıyorsa ben buna karşı çıkarım elbette.”