CHP ve MHP il başkanları Vali ile tartıştı

CHP ve MHP il başkanları Vali ile tartıştı
30 Ağustos 2013 13:40

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Çorum’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Kutlamalarda CHP ve MHP İl başkanlarıyla Çorum Valisi arasında, “Neden Atatürk ve silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu” denilmedi tartışması yaşandı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu sabah 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Çorum Belediyesine ait çelenklerin anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ercan Daşdan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cengiz Atlas ile Çorum Valisi Sabri Başköy arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Gerginliğin nedeni ise saygı duruşu sırasında “Neden Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu” denilmedi tartışması yaşandı. Tören sonrası Çorum Valisi Sabri Başköy’ün yanına yaklaşan MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, “Vali bey, kim için, ne için saygı duruşunda bulunuldu. İsim yok, bir şey yok, bu iş iyice laçkalaştırıldı” dedi. Vali Sabri Başköy is, “Yönetmelikte bu böyle tarif edilmiştir. Hiçbir hata yok, bu olayı polemik konusu yapmaya da gerek yok” diye cevap verdi. Araya giren CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise, “Tören komutanı Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu demesi lazım. Bunlar neden söylenmiyor ve sürekli aynı hatalar tekrar ediliyor. Törenlerde bu tür hatalar gelenek haline getirildi” dedi.

Cengiz Atlas yaşanan kısa süreli gerginlik ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sayın Vali ‘Hata yok’ diyor. Ona göre hata yokmuş, geçmişte de aynı hatalar yapıldı. O iki kelimeyi söyleyeceksiniz. Atatürk ve silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için diyeceksiniz. Bu topraklar o şehitlerimizin kanı ile sulandı. Bağımsızlığımız o şehitlerimizin kanları ile kazanıldı. Onları şükranla minnetle anıyoruz” diye konuştu. İki il başkanı daha sonra tören alanını terk etti, devam eden programlara katılmadı.