Çorlu

Çorlu
30 Mayıs 2020 12:13

Çorlu tren katliamının üzerinden 22 ay geçti. Ancak katliamın yaşandığı hattaki köprü ve menfezlerin yeni bir kazaya sebebiyet verebileceği ortaya çıktı.

 

 

Metin ALTAY H&H YORUM

 

 

Bu konuya ilişkin iç yazışma yapan TCDD Genel Müdürlüğü, köprü ve menfezlerin ne durumda olduklarını bilmedikleri, iklim koşullarına göre yeni bir kazanın yaşanabileceği belirttiler. Yazışmalarda menfez ve köprülerde tadilat yapmak için 3 yıl zamana ihtiyaç olduğu ancak bu zamanın uzun olduğu için yol bekçilerinin görevlendirilmesi istendi. Ancak iç yazışmalarda kilometrelerce uzun yolda sadece 4 tane yol bekçisinin olduğu, 67 bekçiye daha ihtiyaç olduğu kaydedildi. Katliamın üzerinden geçen 22 ayda rağmen eksiklerin tamamlanmamış olması dikkat çekti.(manifesto)

 

Discovery isimli belgesel kanalında, Alaska demiryollarını konu eden belgesel yayınlanır…Bu program, olağanüstü doğa koşullarının,tek ulaşım aracı olan demiryolunda, kilometreler uzunluğunda trenlerle güvenli nakliyatların püf noktaları irdeleniyor aslında…Özel aparatlarla gereğinde demiryolunu da kullanan karayolu araçlarıyla, hat boylarının sağlığı ve güvenliği için uzman fakat sayıca az personel, Ülkemizden çok büyük kara parçasında profesyonel hizmet veriyor…Buradaki gibi kazalar da olmuyor.

 

Yazışmalara bakınca, dünyada başka demiryolu işletmeciliği yapan yokmuş, her şey sanki yeni keşfediliyor intibaı uyanıyor…

 

Demiryolunun, kalitesiz,yığınla personel yerine, aletin işleyeceği “el”in övüneceği hizmet sektörü olduğu farkedilmeli, çağa sadece hızlı trenle değil, güvenlik prensipleriyle de adapte olunmalıdır…

 

Fotoğraf: Reuters


Yazarın Son Yazıları:
Çankaya’ya Bekir Ödemiş
Ölsünler mi?
Adaylığını açıkladı, ilgi büyüktü