‘Çöken yerler niye yapılmaz bilen yok’

‘Çöken yerler niye yapılmaz bilen yok’
3 Haziran 2021 11:40

Çiftçilerin büyük bir heyecanla beklediği Konya Ovası Mavi Regülatörü ve Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı’nın akıbeti yılan hikâyesine döndü. 2012 yılında yapımına başlanan 2017 yılında bitirilmesi planlanan ve şu ana kadar 541 milyon TL harcanan proje, kanalın defalarca çökmesi nedeniyle bir türlü bitirilemedi.

 

 

Konya Ovası Projesi’nin (KOP) en önemli adımı olan “100 yıllık rüya” Mavi Tünel Projesi ile Bağbaşı, Bozkır ve Avşar barajlarında toplanan suyu Konya Ovası’na aktaracak olan Mavi Regülatörü ve Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı projesi yılan hikâyesine döndü.

Göksu havzasındaki suyun barajlarda toplanarak Mavi Tünel vasıtasıyla Konya havzasına aktarılması amaçlanan “Mavi Regülatörü ve Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı projesinin 6 Mart 2012 tarihinde ihalesi yapıldı.

2017 yılında bitmesi gereken ve 2020 yılı birim fiyatlarına göre 541 milyon TL harcanan 125 km uzunluğundaki kanal projesinde su bırakılması denemeleri yapıldı ve bazı alanlarda çökmeler meydana geldi.

Son olarak yapılan 2019 yılındaki denemelerde de yine çökmeler meydana gelince ovaya su verilemedi.

Türkiye’nin ikinci büyük entegre sulama projesi olan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yer alan Konya-Çumra Projesi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımıyla yapılmıştı.

 

 

“ÇÖKEN YERLER NİYE YAPILMAZ BİLEN YOK”

 

 

Konya’da geçtiğimiz günlerde susuzluktan dolayı ekinleri kuruyan ve Adana-Konya Karayolu’nu trafiğe kapatan çiftçilerle görüştükten sonra AHİ Kanalı’nın önünde açıklamalarda bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, kanalın çürümeye terk edildiğini belirtti.

Kanalın sürekli çökmesine rağmen sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını ifade eden Yokuş şunları söyledi:

* Bu kanal projesi bir sulama projesiydi. 2007 yılında projelendirilmiş ve yapımına başlanmış fakat aradan geçen 14 yıla rağmen bir türlü su getirilememiş.

* Proje ile ovaya 400 milyon metreküp civarında su getirilecek ve bu suyun bir kısmı içme suyu, büyük bir bölümü ise ovayı sulayacak. 2017 yılında proje bitmiş ve deneme su basılmış. Sonra kanalın birçok yeri göçmüş. Daha sonra bir kez daha kanala su verilmiş, ancak kanal bir kez daha göçmüş.

* 3’üncü kez daha düşük oranda su verilmiş. İlk temel atma maliyeti 500 milyon lirayı bulan şimdi belki de 1 milyarı bulan bu proje güya 2017 yılında hayata geçecekti.

* Bugün 2021 hala proje görüldüğü gibi su yok. Çökme var. Çöken yerler niye yapılmaz, bilen yok. Burada 3 müteahhit gelmiş geçmiş. Müteahhitlerin hiçbirinden hesap sorulmamış. Şu an da çürümeye terkedilmiş bir kanal haline getirilmiş.