'Çocuklarımız neden şehit oldu?'

'Çocuklarımız neden şehit oldu?'
15 Ocak 2013 11:50

Aydın’ın Söke İlçesi’nde Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, barış sürecine karşı olmadıklarını, akan kanın durmasının en büyük temennileri olduğunu, ancak terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşülmesini kabul edemediklerini söyledi.

 

 

 

 

İmralı’da hapis yatan terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın, ne olursa olsun 40 bin kişinin katili, 6 bin güvenlik görevlisini de şehit eden vatan haini olduğu gerçeğinin değişmeyeceğini dile getiren Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Söke Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, son günlerde yaşanan gelişmeler karşısında üzüldüklerini kaydetti. Barış sürecine karşı olmadıklarını dile getiren Çalışkan, “O kişiye, hükümetimiz kalkıp televizyon veriyor, krallar gibi orada bakıyor. Biz şehit babası olarak, dernek olarak, vatandaş olarak bu yaşananlara üzülüyoruz. Teröre kucak açılıyor kendi öz evlatlarımızı `terörist’ diyerek içeri atıyorlar bu durum bir şehit babası olarak beni kahrediyor” dedi.

 

 

 

“ÇOCUKLARIMIZ NEDEN ŞEHİT OLDU?”



Türkiye toprakları üzerinde Türk-Kürt ayrımının olmadığını, ancak ülkenin kötülüğünü isteyenlerin, iki kardeş halkın ikiye ayrıştırıldığını savunan Çalışkan, “Başbakanın yapmış olduğu açıklamaları hoş karşılamıyoruz. Devlet PKK ve uzantılarını çok şımarttı, bunlarla pazarlık olmaz. Dernek olarak bu yaşanan süreci desteklemiyor ve hoş bulmuyoruz. O zaman bizim evlatlarımızı geri versinler, bütün PKK’lıları serbest bıraksınlar. Ben bir tek erkek çocuğu sahibiydim, bir tek oğlumu kaybettim. Ne için şehit oldu bizim çocuklarımız?” diye konuştu.