Çocuklara misket gözaltısı

Çocuklara misket gözaltısı
15 Eylül 2013 11:48

Ceplerinden misket çıkan çocuklar bile gözaltına alındı.

 

 

Başkentte yapılan protesto gösterileri sırasında polis, yakaladığı çocukları ceplerinden misket çıktığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Yaşları 18’den küçük olduğu için psikolog nezaretinde ifadeleri alınan çocuklar misketlerine el konulduktan sonra serbest bırakıldı.

 

Emniyet, Mamak’ta yapılmak istenen cami-cemevine ve ODTÜ’den geçirilmek istenen yola karşı Dikmen ve Tuzluçayır semtlerinde yaşanan prestesto gösterilerine gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar sırasında aralarında 18 yaşından küçük çocukların da bulunduğu bazı göstericiler gözaltına alındı.

 

Çocuk yaştaki göstericilerde yapılan üst aramasında “misket” bulundu. Polis, bu misketlerin sapanla güvenlik güçlerine atıldığını öne sürerek çocukları Emniyet’e götürdü.

 

Ancak çocukların üzerinden sapan çıkmadı. Bu şekilde gözaltına alınan 20 çocuk, Ankara Adliyesi’ne getirtilerek çocuk savcılığı tarafından sorgulandı. İfadede, psikologlar da hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen çocuklar, olay yerinde oyun oynamak için bulundurduklarını ifade ederken, bazıları ise misketleri olaylardan topladıklarını söyledi.

 

Misketlere delil olarak el konulurken, ifadeleri tamamlanan çocuklar serbest bırakılarak, ailelerine teslim edildi.

 

Cumhuriyet