Çocuklar Covid-19’a karşı nasıl bilinçlendirilmeli?

Çocuklar Covid-19’a karşı nasıl bilinçlendirilmeli?
1 Nisan 2021 16:40

Mutasyonlu coronavirüs tehdidi devam ederken, okulların açılmasıyla birlikte ailelerin tedirginliği daha da arttı. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Duran Tok’a, çocukları okulda virüsten korumanın yollarını şöyle sıraladı: ( Sözcü-/ Nazan Doğaner Halıcı)

 

 

3 ALTIN KURALI SIK SIK HATIRLATIN

 
■ Öncelikle çocukların vücut direnci güçlü tutulmalı. Mutlaka sağlıklı beslenmeleri, egzersiz yapmaları, düzenli uyumaları ve güneşten faydalanmaları sağlanmalı.

■ Üç altın kural olan sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının önemi çocuğa yaşına uygun şekilde anlatılmalı. Maskeyi doğru şekilde takmaları öğretilmeli, yanlarına yedek maske ve kolonya verilmeli. Derste maskelerini çıkarmamaları, maskelerine dokunmamaları, değiştirmeleri gerektiğinde lastiklerinden tutarak çöpe atmaları, ellerini ağızlarına götürmemeleri, başkasının maskesini kullanmamaları, tuvalette sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmeleri, okula gidip-gelirken hiçbir nesne veya kişiyle fiziksel temas kurmamaları gerektiği hatırlatılmalı.

 

TEMASLI OYUNLARA KARŞI UYARIN

 
■ Çocuğa temas gerektiren oyunlardan ve şakalardan kaçınması, eğitim araç gereçlerini, yiyecek, içeceklerini kimseyle paylaşmaması, yere düşen eşyalarını dezenfekte etmesi gerektiği anlatılmalı.

■ Çocuklara sınıfta yüksek sesle şarkı söylemekten, bağırmaktan, başkasına doğru hapşırmaktan, öksürmekten kaçınmaları gerektiği tembih edilmeli.

■ Gerekmedikçe başka sınıflara gitmemesi yönünde uyarılmalı.