Çilingir Çağırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çilingir Çağırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
23 Kasım 2022 15:19

Evlerinizin anahtarını unuttuğunuz zaman; çilingir çağırırken dikkat edilmesi gerekenler konusu, çok daha önem arz edecektir. Evleriniz, sizler için en güvenli sığınak olacaktır. Fakat kimi zaman anahtarınızı; evinizde unutabilir, kaybedebilir veya anahtar kilidinin içinde kırabilirsiniz. Bu gibi zamanlarda öncelikli olarak bir çilingirden yardım almanız gerekecektir. Fakat son çıkan haberlere göre, güvenilir çilingir bulmakta bir hayli zorlaşmıştır. Güvenilir çilingir noktasında Ataşehir Çilingir firmasını tercih edebilirsiniz.

Çilingir Konusunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bilindiği üzere evlerimizin anahtarı olmadığı zamanlarda, Ataşehir anahtarcı sizlerin imdadına koşacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir husus var ki; maalesef çilingirler her zaman güvenilir olmayabilir. Son yapılan bazı araştırmalara göre; resmi olarak iki bin civarında çilingir var iken, bazı uygulamalar genelinde yaklaşık olarak beş binin üzerinde çilingir bulunmaktadır.

Siz, anahtarınız kaybolduğu zaman direkt olarak uygulama üzerinden kişiye ulaştığınız zaman, maalesef panik haliyle kişiye sorma konusunu unutabilirsiniz. Çilingir çağırırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus; çilingirin yetki belgesi olması olacaktır.

Yetki belgesine sahip çilingir sayesinde; hem evinizin kilidini değiştirebilir hem de yapılan işlem karşısında güven duyabilirsiniz. Bunun haricinde ise çilingirler işlemlerini yapmadan önce sizlerden bazı belgeler görmeyi talep edebilirler. Bu bağlamda da bu belgeleri sormayan ve görmek istemeyen bir çilingire evinizi emanet etmemelisiniz. Güvenilir çilingir sizlerden; gerek tapu gerek kontrat gerek ise de ruhsat isteyecektir. Bu belgeleri istediği anda ve yetki belgesini gördüğünüz zaman, içinizin rahat etmesi önemli olacaktır.