Çılgın Türk 2787 kilometrel​ik koşusuna başladı!

Çılgın Türk 2787 kilometrel​ik koşusuna başladı!
11 Nisan 2013 06:00

Almanya’nın Bremen kentinde yaşayan maraton koşucusu Emin da Silva 67 gün sürecek olan Bremen -İstanbul maratonuna başladı. 2787 kilometre koşacak olan Türk koşucu 8 ülkeden geçecek.

 

 

Kuzey Almanya’nın Bremen kentinde yaşayan Elazığ’lı Emin da Silva (40) aylar önce planladığı Bremen-İstanbul koşusuna başladı. 6 Nisan’da Weser Stadyumundan  koşusuna start veren Türk maratoncu Çek Cumhuriyetine ulaştı. Her gün 42  kilometre koşacak olan da Silva maratonunu 67 günde tamamlayacak. Ülkeler arası diyaloğa dikkat çekmek amacıyla koşan Emin da Silva maraton boyunca Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan geçecek. Haziran ayında Türkiye’de olacak olan Türk maratoncu koşusuna noktayı Üsküdar’da koyacak.

 

 
Bremen-İstanbul koşusu için Hayatımın koşusu diyen da Silva, ”Bu yarış benim için çok özel bir öneme sahiptir. Bu koşuyla hem ülkeler arası diyaloğa, hem de yardıma muhtaç çocuklara dikkat çekmek istiyorum. Çok zor bir maraton olacak. Aylardır bu maraton için çalışıyorum. İnşallah kazasız belasız İstanbul’a ulaşırım. Bremen’den çok güzel uğurlandım. Yaklaşık 2 ay 6 gün sürecek koşu sonunda İstanbul’da olacağım. İstanbul’da da iyi karşılanmayı umuyorum. İlgiden çok memnunum” dedi.