Çilek Yetiştiriciliği

Çilek Yetiştiriciliği
6 Aralık 2021 12:31

Ülkemizde farklı türden meyvelerin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Onlardan biri olarak ise çilek yetiştiriciliği gelir. 4 farklı ekim zamanına sahip olan çilek yetiştiriciliğinde neler yapılması gerektiği son derece önemlidir. Özellikle çilek yetiştirme için toprak yapısının nasıl olması gerektiğini bilmelisiniz. Toprak yapısına göz atıldığı zaman ise kireç oranının düşük olması en çok dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri olarak ön plana çıkar.

 

 

Dikim işlemlerinizi istediğiniz hemen her mevsimde ise gönül rahatlığı ile yapabilmeniz mümkündür. Çok yıllık otsu bitkilerden biri olarak karşımıza çıkan çilekleri, değişik bölgelerde veya yüksek yerlerde yetiştirmeniz de mümkün bir durumdur.

Çilek Yetiştiriciliği Nasıl Yapılmalı?

Çilek yetiştiriciliği ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken tek şey toprak yapısı olmayacaktır. Tüm bunların yanı sıra hava koşulları da yetiştirmeye engel bir durum ortaya koymaması gerekir. Çilek yetiştirme işlemlerinizi -10 dereceye kadar rahatlıkla yapabilirsiniz. Eğer ki daha soğuk bölgelerde bu tür yetiştiricilik yapılması isteniyorsa o zaman kuru yaprak, saman ya da çeşitli materyallerle üzerinin kapatılması gerekebilir. Çilek yetiştiriciliği hakkında önemli bilgilere yer vermiş olan https://www.hortiturkey.com/bitk turkey

i-yetistiriciligi/cilek-yetistiriciligi sitesini ziyaret edebilirsiniz.