Cilde, hayvana, ruha dost!

Cilde, hayvana, ruha dost!
29 Nisan 2015 17:01

Daha evvelki yazılarımı okuyanlar belki hatırlıyordur, özellikle kozmetik sektöründe hayvanların işkence görerek marka yaratılmasına karşıyım.

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Zaten hayat neye bakarsanız, neyi bulmak isterseniz, iyisiyle kötüsüyle size getirir. Ben zaten makyaj pek yapan biri pek değilimdir. Üstüne üstlük bir de, alerjik bir bünyeye sahibim.

 

Yani anlayacağınız caydırıcı her türlü sebebe sahibim :) ama evren kısa süre önce karşıma öyle bir marka ve ekibi çıkardı ki, makyaj yapma konusunu tekrardan düşündürttü…

 

Öncelikle size kısaca ekibin yaratıcısı olan kişilerden Alev Ünal ve Burçin Şahin’i tanıtmak isterim. ikiside gerekli eğitimleri aldıktan sonra, gerek bireysel, gerekse ekip olarak bir çok projede, düğün vb. özel günlerde ve dizi/sinema gibi yapımlarda yer alarak daha da profesyonel olma yolunda ilerlemişlerdir.

 

En son projelerinden biri olan korku filmi için yaptıkları makyaj “gece görsem altıma işerim” denilen cinsten, gerçekten çok başarılı!

 

1

 

Bu ekip makyajdan öte elleri ile sanat yapan kişiler. Onlar makyaj malzemelerini; hayata, kişiye, ruha ve role can vermek için kullanıyor ve en güzel şekilde yaşatıyorlar.

 

 

2

Belçim Bilgin’e Mehron markası ile makyaj uygulaması yapılırken…

 

Geçen hafta onları ofislerinde ziyaret edip bana da küçük bir uygulama yapmalarını rica ettim. Benim gibi acemi birine tane tane anlatıp nasıl varla yok arası doğal bir makyaja sahip olabileceğimin sırlarını verdiler.

 

Bu ekip isteyen gruplara ve kişilere arzu ederlerse özel dersler de veriyorlar. Dersin temelini tabi ki makyajın temeli olan renk, ışık ve gölgeden oluştuğunu anlatarak başlıyorlar. Makyajı gösteren diğer temaların ise, renklerin uyumu, ya da uyumsuzluğu, ten rengi ve sonrasında da baz dediğimiz ana kural olan teni güzel göstermek olduğunu. Bu yüzden bilgileri renk-ışık-gölge birleşimiyle ve ten rengi yüz yapısıyla harmanlayarak doğru ve pürüzsüz makyajın sırlarını öğretiyorlar.

 

Size yukarıda da bahsettiğim gibi cildim çok hassas o yüzden kullandıkları vegan markayı cildimde deneme şansım oldu. Kullandıkları marka olan MEHRON benden 100 puan almayı başardı.

 

 

3 4
Mehron Melik, Mehron Inc. firmasını 1927 de New York City’de tiyatronun kalbi olan Brodway’de küçük bir işyeri olarak kurulmuştur. Yıllarca müzikallere, tiyatrolara, dans showlara, operalara, bale ve sessiz sinemaya makyaj malzemeleri üretmiş ve kullanımını öğretmiştir.

 

II. Dünya savaşı başladıktan sonra Mehron gönüllü olarak savaşta yaralanan askerlerin yara ve yanık izlerini makyaj ile nasıl kapatacaklarını öğretmiştir.

 

1950 ve 1960’larda eğlence sektörünün büyümesi ile birlikte doğan ihtiyacı karşılamak için sahne makyajı ürünlerine üst kaliteye taşıyıp Amerikada’da tercih edilen ve yüzlerce noktada satılan makyaj ürünlerini üretmiştir.

 

75. yılını kutlayan Mehron markası dünyaca ünlü Group, Cirque du Soleil, The Metropolitan Opera, Ringling Brothers, Barnum & Bailey Circus ve The American Ballet Theatre gibi birçok büyük prodüksüyonda kullanılmaktadır.

 

http://www.mehronblog.blogspot.com.tr/2014/05/makeup-that-is-not-tested-on-animals.html

 

 

5

Bu ekibi bulmuşken kadınların yaptığı en bariz hataları sormadan olmazdı!

 

Öncelikle en bariz yapılan hata “renklerle ilgili özellikle de giydiği kıyafete uyum sağlasın diye kıyafetin rengiyle aynı renkte makyaj yapılması.” Çünkü, renkler zıtlıklarıyla ön plana çıkar. Bu nedenle kişinin yani kadınların bu noktada dikkat etmesi gereken şey kıyafetlerini mi yoksa makyajı mı ön plana çıkarmak istedikleri. Aynı şey ten ve saç renkleri içinde geçerlidir… Zıtlık uyumuna dikkat edilmelidir!

 

Yapılan en bariz hatalardan bir diğeri ise, “kusurları kapama da kullandıkları yani ten kapama dediğimiz zaman yapılan yanlışlar.” Mesela gözaltı morluğu olan birinin göz altlarını asla ve asla önce açık renkli bir kapatıcıyla kapamaması gerekir. Önce renk nötürleme dediğimiz (işte burda renkleri iyicene bilmeleri tanımaları gerekir) bir kapatma paletinden yardim alıp sonrasında ten renklerine uygun bir gözaltı kapatıcısıyla kapatmaları gerekmektedir. Ama genelde kadınlar göz altlarında direkt açık renkli kapatıcılar uygulayıp aslında var olan kusurlarını daha cok ön plana çıkarırlar. Ten renklerini iyicene bilmeli ve gözaltına ya da yüze ten rengimizin bir iki ton açığını kullanmalıyız. Kadınlar gereken yerlere ışık vermek aydınlatmakla kapatma işlemini karıştırıyorlar.

 

Yine başka hatalardan biri de “allık sürme ve gölgelendirme işleminin karıştırılması.” Kadınlar kesinlikle yüz şekillerini tanımadan allık sürüyorlar. Öncelikle yüzü ince göstermek icin elmacık kemiklerine yaptıkları bronz allığı allık sürmek ile karıştırıyorlar.

 

Bu yüzden de şu an diziler de dahil olmak üzere baktığınız zaman herkesin elmacık kemiklerinin altında bir koyuluk görüyoruz ve bunu allık sürme sanıyorlar. Aslında bazen fenomen insanları takip ederek (bu tarzda uygulamayı Kim Kardasian yapıyor) yüzümüzü tanımadan yanlış uygulamalar yapabiliyoruz…

 

Bu harika ekibe teşekkür ediyorum. Eğer sizler de benim gibi kendinize cildinize hayatınıza değer veriyor ve güvenilir profesyonel ellerde hizmet almak ve ürünler kullanmak istiyorsanız www.makyajodasi.com.tr ‘den onlara ve Mehron markasına ulaşabilirsiniz. İnstagram hesapları

 

Son olarak şunu da belirtmeden edemeyeceğim en kalite olan çok pahalıdır lafı maalesef Türk milletini düdüklemek için sürekli kullanılan bir reklam stratejisi. Mehron gibi senelerini bu işe vermiş değerli bir marka bile uygun fiyata satabiliyorsa herkes satabilir!

 

Siteye girin ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten…

Ruhunuzun şık olduğu günler dilerim

Dolly Karlıyol Tosun

 

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!