Çığlıklar arasında düştü!

Çığlıklar arasında düştü!
3 Eylül 2013 09:55

Düşme anı amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

 

Yalova’da Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Motofest’e katılan İstanbullu motosiklet tutkunu Serdar Çamdibi (30), festivalin ardından amansız bir kaza geçirdi. Festival sonrası arkadaşlarıyla Çınarcık’taki Teşvikiye Şelalesi’ne çıkan Çamdibi, şelalenin önünde hatıra fotoğrafı çektirirken 7-8 metrelik uçurumdan düştü. Bir ayağı kırılan, kaburgası çatlayan ve çenesine 8 dikiş atılan Çamdibi, Yalova Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Ortopedi Servisi’nde bulunan Çamdibi, yaşadığı olayla ilgili bilgi verdi. Festivale eşi Cennet (28) ve çocukları Esmanur (2) ve Sudenur (5) ile birlikte katıldığını söyleyen Çamdibi, olayla ilgili konuştu. Çamdibi, “Her sene olduğu gibi bu yıl da motosiklet festivaline geldik. Festivalin ardından doğanın güzelliğinden faydalanabilmek için Teşvikiye Şelalesi’ne çıkıp orada mangalımızı yaptıktan sonra resim çektirmek için şelaleye çıktık. Orada yosunlaşan kayaya basmam ve ayağımın kayması sonucu aşağıda bulunan kayaya çakıldım. Bunun sonucunda da diz kapağım parçalandı. Çenemin altına 8 dikiş atıldı. Kaşımda bir sürtünme ve kaburgada iki tane çatlak var. Sonuç itibariyle ayaktayız. Allah beni sevdiklerime bağışladı” dedi.

 

ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDU İNSAN ŞOK OLUYOR

 

Kendi arkadaşlarını çekerken tesadüfen Çamdibi’nin uçurumda düşme anını görüntüleyen ve festival için oraya gelen motosiklet tutkunu Bülent Bora Tanıbak ise o anları şöyle anlattı; “Biz motorcu grubumuzla İstanbul’dan Yalova’ya etkinlik için geldik. Oradan tekrar İstanbul’a dönmeden önce Çınarcık’taki şelaleleri gezelim dedik. Şelalenin oraya gittiğimizde bir arkadaş tepeye tırmanmaya başladı. Oradan bazı arkadaşlar çıkma diye seslendi. Herhalde oradan çıkışı kolaydı da inerken yosundu göremedi. Tutunmaya çalıştı. Elini attığı yerde yosun vardı büyük ihtimal kaydı. Biz kendi arkadaşlarımızı çekiyorduk o esnada arkadaş çıkmaya başlayınca onu da çekmeye başladık baya tehlikeliydi nitekim gördüğünüz gibi de düştü arkadaş. Çok kötü bir durumdu. İnsan şok oluyor yani. Hemen yardım etmek geliyor içimizden herkes de koştu zaten. Hep beraber yardım ettik. Uyarıları duyduk ‘Çıkma’, ‘İn’ denildiğini duyduk. Kendi arkadaşı da uyardı hatta çıkma diye yine de arkadaş tırmandı.”

 

4 KATLI BİNA YÜKSEKLİĞİNDE TIRMANMIŞTI

 

Çamdibi’nin tırmandığı yerin çok yüksek olduğunu belirten Tanıbak: “Tahminen tırmanarak çıktığı yer herhalde bir dört katlı bina yüksekliğinde olabilir. Düştüğünü görünce İstanbul’dan gelen arkadaşlar hemen suya atladı. Yardım etmeye başladılar. Dışarı çıkardılar, hemen bir battaniye bulup tekrardan aşağıya doğru indirmeye başladılar. Yukarıdan aşağıya da baya mesafe var battaniye ile indirdiler.” dedi.

 

TELEFONLAR ÇEKMİYORDU TELSİZLE YARDIM İSTEDİK

 

Şelalenin bulunduğu bölgede telefonların çekmediğini ve bu yüzden telsizle yardım istemek zorunda kaldıklarını bildiren Tanıbak: “Telefonlar çekmiyordu, telsizle irtibat sağlanıyor bizim grubumuzda onun için telsizle aşağıdaki arkadaşlara haber verdiler. Onlar da direkt telefonun çektiği bir yerden 112 acil servisi aradılar. Yardım yarım saat, 45 dakika içerisinde geldi. 15 dakikada indirme sürdü . Neden çıktığı hakkındaki soruya “ Hiç bilmiyorum, Neden çıktığı hakkında bir fikrim yok. Belki macera olabilir diye düşünüyoruz.”diye konuştu