CHP’yi kurultaya taşıyacak yeni MYK! Gidenler, ilk kez görev alanlar, devam edenler

CHP’yi kurultaya taşıyacak yeni MYK! Gidenler, ilk kez görev alanlar, devam edenler
6 Haziran 2023 11:02

CHP’nin ‘A Takımı’ olarak nitelenen Merkez Yürütme Kurulu belli oldu. MYK üye sayısı 17’den 15’e düştü. 17 kişilik MYK’dan 12 isim yeni A Takımı’nda yer almadı.

 

 

MYK’DA YER ALMAYAN İSİMLER
Seçimlerden sonra CHP’de yaşanan değişimde bir önceki MYK’da yer alan genel başkan yardımcıları Ali Öztunç, Bülent Tezcan, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba ve Yüksel Taşkın yeni MYK’da yer almadı. 17 kişilik MYK’dan 12 isim yeni A Takımı’nda yer almadı.

 

 

İLK KEZ GÖREV ALANLAR
CHP’nin yeni MYK’sında 9 yeni isim yer aldı. Partinin Genel Sekreteri olarak Neslihan Hancıoğlu görev alırken Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Yaman, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, Sosyal Medya Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, İşçi Sendikaları STK ve Melek Kuruluşları Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, Doğa Hakları’ndan Sorumlu Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre yeni isimler arasında yer aldı.

 

 

MYK’DA DEVAM EDENLER
CHP MYK’da Lale Karabıyık, Bülent Kuşoğlu, Faik Öztrak, Ahmet Akın ve Devrim Barış Çelik MYK’da yeniden yer alan isimler oldu.

 

 

YENİ MYK PARTİYİ KONGREYE TAŞIYACAK
CHP’de merakla beklenen yeni MYK partiyi kongre sürecine taşıyacak yönetim olacak. Genç ağırlıklı yeni yönetimde 5 kadın yer alırken Meclis dışından sekiz isime de görev verildi. Meclis dışında parti yönetimine giren isimler Ahmet Akın, Bülent Kuşoğlu, Devrim Barış Çelik, Eren Erdem, Hasan Efe Uyar, Lale Karabıyık, Tahsin Tarhan, Neslihan Hancıoğlu oldu.

 

 

YENİ MYK’DA YENİ ALAN
CHP’nin yeni MYK’sında Sosyal Medya Yönetimi adı altında bir genel başkanlık da açıldı. Bu göreve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem getirildi.