Milletin Sesi, Balıkesir’den yükseldi!

Milletin Sesi, Balıkesir’den yükseldi!
25 Temmuz 2022 07:02

Dün Balıkesir’deki Milletin Sesi mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu sesi geniş kitleleri ulaştırmanın yanında, Ankara’daki sağırlara da duyurmak zorundayız. Sarayda oturanlara değil milletin arasında milleti düşünenlere ihtiyacımız var” dedi.

 

 

CHP, Balıkesir’de Kuvayi Milliye Meydanı’nda Milletin Sesi mitinginin üçüncüsünü düzenledi. Lozan Anlaşması’nın yıl dönümünde düzenlenen mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu miting alanında halkın arasında yerini alırken, üreticisinden diş hekimine vatandaşlar tek tek sahneye çıkarak sorunlarını anlattı.

 

 

“ANKARA’DAKİ SAĞIRLARA BU SESİ DUYURMAK ZORUNDAYIZ”

 

 

Daha sonra sahneye çıkarak konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* Birlikte, milletin sesini dinlediniz. Aslında yeni bir ses değil. Aylardır dile getirilen bir ses. Bu sesi geniş kitleleri ulaştırmanın yanında, Ankara’daki sağırlara da duyurmak zorundayız. Sarayda oturanlara değil milletin arasında milleti düşünenlere ihtiyacımız var. Bu meydanda Kuvayı Milliyeciler var. Ey Kuvayi Milliyecilier. Hoş geldiniz diyorum.

* Kuvayi Milliye meydanında Lozan anlaşmasının 99. yılını kutluyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığını bütün emperyal güçlere onaylatan bir süreci yaşıyoruz. Bugün bu süreci büyüterek sürdürüyoruz.

 

 

“BU TEKLİFİ YAPARKEN AKLA KARAYI GÖRECEĞİZ…”

 

 

* Kuvayi Milliye’nin başkenti Balıkesir’deyiz. Sizlere söz veriyorum. Meclis açıldığında ilk yapacağımız iş, Lozan’ın kabulünün yıl dönümünü bayram ilan etmektir. Bayram ilan edeceğiz.

* Bu teklifi yaparken akla karayı bir daha göreceğiz. Bu teklifi TBMM genel Kurulu’na getirirken, kimlerin milliyetçi olup olmadığını, vatansever olup olmadığını hep beraber göreceğiz. O gün TBMM Genel Kurulu’nu izlemenizi isterim.

* Lozan’ın ne olduğunu yedi düvele anlattık ama henüz kendi ülkemizde bazı çevrelere anlatamadık. Onu da anlatacağız.

 

 

“BALIKESİR İSTİKLAL MADALYASI HAK EDİYOR”

 

 

* Türkiye bütün mazlum milletlere örnek olan ülkedir. Kuvayi Milliye savaşını veren ülkedir.

* Kuvayi Milliyenin başkenti Balıkesir. Bir istiklal madalyasını hak ediyor Balıkesir. Bunun da kanun teklifini vereceğiz.”

 

 

“İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR”

 

 

Helalleşme vurgusunda bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

* Artık kucaklaşma, beraber olma zamanı. Artık Alevidir, Sünnidir, Lazdır, Çerkezdir bir ayrım yapmadan kucaklaşma zamanı. Ayrımcılık hiçbir ülkeye yarar getirmemiştir. Beraber olacağız. Bir daha ilan ediyorum. CHP’yi kuran bir parti olarak iki kırmızı çizgimiz var.

* Vatanımız ve bayrağımız. Vatanımıza ve bayrağımıza canımız feda. Onun dışında inancı yaşam tarzı ne olursa olsun, vatanına ve bayrağına bağlı olan herkesin başımın üstünde yeri vardır.

* Devletin yapısında ciddi bir çürüme var. Devlette liyakat kalmadı. Devleti soyanların, devletin makamlarında görev almalarını istemiyoruz. Devlette liyakat ve adalet istiyoruz. Bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir.

 

 

“5 SENTE MUHTAÇ BİR TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR BUGÜN”

 

 

* 5 sente muhtaç bir Türkiye cumhuriyeti var bugün. Merkez Bankası’nın aksasında kendisine ait 5 sent bile yok.

* Devletin dini adaletse, adaleti yeniden getirmek zorundayız. Adalet için bu kardeşiniz yürüdü. Helal olsun, eşlik attı bana milyonlar.

* Artık bugün, hangi görüşten olursa olsun, hangi bölgeden olursa olsun herkes bugün hak, hukuk, adalet diyor. İnanın ve bize güvenin. Bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka getireceğiz. Bize inanın.

 

 

“İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ONLARI GÖREVDEN ALACAĞIM”

 

 

* O rüşvet alan büyükelçileri, sizlerin takdiriyle, iktidar olduğumuzda derhal görevlerinden alacağım. Uyuşturucu baronları, onlarla mücadele edeceğim. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlere hesabını soracağım.

* Biz ülkemizin çıkarları için çalışıyoruz. Gencecik evlatlarımız için mücadele ediyoruz. Biz, beraber olmak zorundayız. O nedenle Kuvayı Milliye meydanında bir kez daha söylüyorum. Bize inanın, bize güvenin, bizimle yürüyün.”

 

 

“FERİŞTAHINIZ GELSE GERİ ADIM ATMAM”

 

 

CHP liderinin konuşması sırasında “Madenler vatandır, vatan satılmaz” sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

* “Baskı kuruyorlar, tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmam. Ben milletim için çalışıyorum.

* Sanıyorlar ki Türkiye’de istediğimiz gibi at koşturabiliriz. Türkiye’nin gerçeğini, tarihini bilmiyorlar. Tehditlere boyun eğiyorlar. Bizim iktidarımızda Allah nasip ederse, hiçbir güç bize ‘Ey Kılıçdaroğlu senin mal varlığını açıklarım’ dediğim zaman bizim cevabımız açıktır. İncelemez, araştırmazsan namertsin’ diyeceğiz.

 

 

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE ÇİFTÇİ KREDİLERİNİ SIFIRLAYACAĞIZ”

 

 

* İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş, çiftçilerin, ister bankalardan, ister tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredileri sıfırlayacağız. Rahat edecek çiftçi kardeşim. Ayrıca havza bazlı planlama yapacağız. Hiçbir çiftçinin ektiği ürün, beslediği hayvan dolayısıyla zarar etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunu yazın bir tarafa, Kılıçdaroğlu sözü deyin….

* Bunlar havadan para kazananların iktidarıdır. Elinde viski şişesi, keyfinde rahat oturuyor, bankada milyonları var… Götür bankaya yatır faiz ilave et. Dolar artarsa onu ilave et. Bir de sana vergi muafiyeti getiriyor. Bu düzeni değiştireceğiz. Rahmetli Ecevit’in dediği gibi ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni getireceğiz.”
‘Ben enflasyonun altında ezilmemiş mi oluyorum?’
Kürsüye 65 yaşındaki çiftçi Ali Duman çıktı. Duman, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk demiştir ki ‘Gerçek üretici olan müstahsil köylü memleketimizin efendisidir’ ama şimdi görüyoruz ki gerçek üretici olan müstahsil köylü memleketimiz kölesi yapılmıştır.

 

 

Şeker pancarı su isterse gece tarlada yatarız, hayvan hastalanırsa ahırda sabahlarız. Ölecek olursa onun canıyla beraber bizimde canımızın yarısı gider. Bu kadar mükemmel şekilde işlettiğimiz işletmelerde zarar ettiğimiz görülmektedir. Bu zarar etme durumu bizi maliyet hesaplama durumda bırakmış, bir de maliyet hesabı yaptığımızda ürettiğimiz bir çok malı ya maliyetine ya da maliyetin altında satmak zorunda bırakılmışız. Bir yılın maliyesini çıkarttım. 60 ton süt üretmişim, bugünün parasıyla 7’le çarp 420 bin, hayvan satmışım. Bir yılda 470 bin lira ciro yapmışım. Arpa ekmişim mısır ekmişim. Bana maliyeti 545 bin lira olmuş. 470 bin gelir 545 bin gider.

 

 

Şimdi bu ülkenin idarecilerine soruyorum ‘Ben bu enflasyonun altında ezilmemiş mi oluyorum?’

 

 

Doğru sağlık politikalarının uygulandığı bir Türkiye istiyoruz!
24 yaşındaki yeni mezun doktor Arif Onur Poyraz kürsüden halka seslendi. Poyraz, “Yarın göreve başlayacak bir çok hekim gibi heyecan ve korku duygularını bir arada hissediyorum. Tıbben felç olmuş sağlık sistemi içerisinde, henüz okul sıralarında birçok yıpratıcı sürecin arkasında birçok arkadaşım fiziki saldırıya uğruyor. Belki de devamında öldürülüyor. 36 saatlik nöbetler verilmeyen değer ve bizi istemeyen bir düzen.
Bir çok meslektaşımızın dünyanın dört bir yanına dağıldığını görüyoruz. ve bu sıraya bizlerde giriyoruz. Doğru sağlık politikalarının uygulandığı bir Türkiye istiyoruz!

 

FYch-XyXwAAAdAJ FYcl4yuX0AMARbh FYcYwKOWQAA8Cph

 

 

 

r1 r2 r3 r4 r5

 

r6