CHP’nin iktidar için eğitim toplantıları sonuçlandı!

CHP’nin iktidar için eğitim toplantıları sonuçlandı!
23 Kasım 2021 10:20

4 Kasım’da İzmir’de başladığımız “İktidar İçin Eğitim Toplantıları”nı sırasıyla Burdur, Mersin, Diyarbakır, Trabzon, İstanbul ve Ankara merkezli 81 ilden temsil düzeyinde yedi yüz kişinin katıldığı, iki yüz temsilcinin konuşma yaptığı bölge toplantılarında il eğitim sekreterleri, eğitim sendikaları, öğretmenler, öğrenciler, veliler, öğretim üyeleri, yöneticiler, demokratik kitle örgütleri ve eğitim tüm bileşenlerinin katılımı ile tamamlamış bulunuyoruz.

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

 

Çıktığımız bu yolda gittiğimiz her ilde yoğun ilgi ile karşılaştık. Toplantılarda eğitimin sorunlarına eğitimin bileşenleri ile birlikte çözüm bulmaya çalıştık ve gördük ki; siyasi iktidarın eğitimi, kendi hedefleri için araçsallaştırdığı, sistemsizleştirdiği bu anlayış ve uygulamalara bir an önce son verilmesi görüşü her toplantıda ortak görüş olmuş. Ülkenin dört bir yanında eğitime dair sorunlarımız ortak.

Şimdi bu sorunları çözüme kavuşturmak üzere 27 Kasım 2021 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz “İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı” başlıklı Çalıştayı”nda;

 

 

“Eğitim Hakkı Açısından Temel Eğitim”
“İkinci Yüzyılda Yükseköğretim ve İstihdam Politikaları”
“Eğitim Hakkı Açısından Mesleki Teknik Eğitim”
“İkinci Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği”

 

 

Alt başlıkları altında toplanacak komisyonlarda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında eğitim politikalarımızın çerçevesini belirlemeyi hedeflemekteyiz.

Bu çerçevede ilerleyen dönemlerde eğitime dair derinleşen sorunlarımızı çözüme kavuşturmak ve iktidara geldiğimizde atacağımız adımları belirlemek üzere toplantılarımız devam edecek.

Biliyoruz ki AKP iktidarında eğitimde yaşanan çöküş artık içinden çıkılamaz hale gelmiştir. Ancak nasıl ki Mustafa Necatiler, Hasan Ali Yüceller, İsmail Hakkı Tonguçlar bunu başardıysa biz de başaracağız ve yeniden eğitim sistemini hep birlikte ayağa kaldıracağız.

 

 

Umut, ülkemizin geleceğinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin gözlerinde yeniden parlamalıdır.
Umut, ancak eğitimin sorunlarını çözmekle güçlendirilebilir.

İmkansızlıklar içinde Millet Mektepleri, Halkevleri ve Köy Enstitüleri gibi mucizeler yaratmış bir ulusun mirasçıları olarak tarih bize, eğitimin çözülemeyecek sorunları olmadığını kanıtlıyor.

Emin adımlarla iktidara yürüyen bir partinin sorumluluk bilinciyle sizleri; 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 10.00’da, Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenleyeceğimiz “İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştay”mızda aramızda görmek istiyoruz.

 

f279b445-8a31-4be1-a99b-1c02899e03a9