CHP’nin 90’ıncı yılına gezi ruhu damga vurdu

CHP’nin 90’ıncı yılına gezi ruhu damga vurdu
11 Eylül 2013 07:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 90. yıl kuruluş yemeğine katıldı. Günaydın, Gezi Parkı eylemlerinde ölen ve yargılanan gençleri hatırlatarak, “Meydanlarda aşkın ve devrimin türküsünü yazan o çocuklar, bize bugün önderlik ediyorlar. Ethem Sarısülükler, Abdullah Cömertler ve diğer arkadaşlar onurumuzdur, hesapları sorulacaktır” dedi.

CHP, İzmir’de kuruluşunun 90’ıncı yıldönümünü, tarihi Havagazı Fabrikası’nda bin 100 kişinin katıldığı örgüt yemeği ile kutladı. Kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, Parti Meclisi üyeleri, eski il başkanları, ilçe başkanları ve yöneticileri, meclis üyeleri, kadın ve gençler katıldı. Örgüt yemeğinin biletleri 150 liradan satışa çıkarıldı. Satılan 1100 biletten 165 bin lira gelir elde edildi. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın gelirle partiye ses sistemli araç alacağı öğrenildi.

Yemeğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin 90. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemlerinde ölen ve yargılanın gençleri hatırlatarak, şöyle konuştu: “Eksiği gediği ile bir demokrasinin bugünlere gelmesini sağlayan dünyanın belki de eşsiz insan kaynağının yetişmesine olanak sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olmaktan onur duyuyorum. Bu güzel kente yakışmayan manzaralara tanıklık ettim. Güne Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlarının yargılandığı davaya katılarak başladım. Suçları nedir? CHP’li olmak, çalmamak ve çırpmamak. Onlar bu suçu işlemeye devam edecekler. İkinci dava 49 gencimizi alanlarda AKP diktasına hayır dedikleri için olaylardan 20 gün sonra evlerinden alarak cezaevlerine tıkarak örgüt üyesi olmaktan yargılıyorlar. O, 49 çocuğumuz adına iliklerime kadar utandım bu davaya tanıklık etmekten. Meydanlarda aşkın ve devrimin türküsünü yazan o çocuklar, bize bugün önderlik ediyorlar. Ethem Sarısülükler, Abdullah Cömertler ve diğer arkadaşlar onurumuzdur, hesapları sorulacaktır. Bugün alanlarda ‘özgürlüğümü kardeşliğime bağımsızlığımı sana teslim etmeyeceğim. Ey dinci dikta bunun hesabını soracağım. Ey çarpık kapitalizm bunun hesabını soracağım’ diyenler kardeşlerimizdir. Bugün alanlarda dimdik ayakta duran CHP bunu sadece bugünkü birikiminden değil tarihsel köklerinden almaktadır.”

AKP DİKTASINI BU MEMLEKETTEN DEFEDECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, CHP’nin Türkiye’ye çoğulcu demokrasiyi getirdiğini belirterek, ‘ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen’ diyen merhum Bülent Ecevit’i andı. Günaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Türkiye’ye 11 yıldır çöreklenmiş ve bu memleketi bir karanlık dehlizin içinde tutan AKP diktasını bu memleketten defedeceğiz. Bunun için inancımız ve yüreğimiz vardır. Karşımızda kimlerin olduğuna bakalım. Karşımızda bütün organlarıyla bir dikta devleti var. O dikta devleti başbakanıyla o başbakan ki yasama, yürütme ve yargının başıdır. O başbakandır ki polis devletinin bütün unsurlarıyla valisiyle kaymakamıyla tapu müdürüyle genelkurmay başkanıyla hepsi bir olsun gelsinler inancımızı kıramazlar. Bu güzel gecede Alsancak’ta Basmane’de çocuklarımızı yine gaz bombasına boğuyorlar. CHP iktidarını biz kuracağız ve CHP’yi sokaklarda protesto etmek isteyenler özgürce protestolarını yapacaklar. CHP iktidarında polis CHP’ye yönelik herhangi bir saldırıyı önlemeyecek. Bugün o çocuklara hedef gözeterek gaz fişeğini atarak başlarından vurarak öldürenlerin ve onların ağabeylerinin hepsinin hesabı tek tek sorulacaktır.”

FAŞİZM, 30 MART’TA YENİLECEK

Günaydın, dünyanın tüm coğrafyalarında faşizmin yenildiğini, bu coğrafyada da 30 Mart 2014 tarihinde yenileceğini öne sürerek, şöyle konuştu: “70’lik çınarlar da bizimle birlikte olacak 19’luk genç delikanlılar da. Usta çırak ilişkisi içinde bir sol ahlakı geliştirerek, namuslu dürüst bir politikayı bu memlekete egemen kılarak hep beraber çalışacağız. CHP kişisel kariyer planlarına esir olanların partisi değildir. CHP gelip geçici günlük çıkarlar için partisini haksız yere eleştirenlerin partisi değildir. CHP büyük fotoğrafı görenlerin ve Ortadoğu coğrafyasına barışı kardeşliği getirmek isteyenlerin partisidir. Takvim yapraklarından kan damlayan bir ülkenin evlatlarıyız. Aramızdan alınan öldürülen bu dünyadan koparılan çok sevgili canlarımız, kardeşlerimiz oldu. Dünyanın tüm coğrafyalarında faşizm yenilmiştir bu coğrafyada da faşizm, 30 Mart 2014 tarihinde yenilecektir. Deniz Gezmişler, Uğur Mumcular ve Abdullah Cömertler onurumuzdur. Şiirlerimizi kirlettiklerini biliyorsunuz. Bizim şiirlerimizi kendi ağızlarına aldılar. Kendi şiirlerimizi söylemeye devam edelim ve diyelim ki ‘Onlar dövüşerek öldüler, güneşe gömüldüler. Vaktimiz yok onların matemini tutmaya. Akın var akın güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz. Güneşin zaptı yakın.”

ÖRGÜT DİSİPLİNİ İÇİNDE BİRBİRİNİZİ YÜCELTİN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in 9 Eylül’ü barış mesajları vererek tüm İzmir’i Ege’yi ülkeyi ayağa kaldıran bir kutlama yaptığını belirterek “Barışı, 76 milyon vatandaşın kuracağına inanıyoruz. Hedefimiz, 30 ilçe ve Büyükşehir’i alabilmek. Buralara, CHP’nin altı oklu bayrağını asmak ve CHP’nin yerelde neler başardığını Türkiye’ye örnek göstermek. Bunu başaracağımıza eminiz yeter ki birlik ve beraberlik içinde çalışalım. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri ve meclis üyesi aday adaylarına sonsuz başarı diliyorum. Hep birlikte örgüt disiplini içinde birbirimizi yücelterek seçim kampanyamızı yüceltmemizi diliyorum. Yerelde iktidar cumhurbaşkanlığını partimize getirecektir. Türkiye’deki bu kötü gidiş, ancak CHP iktidarı ile son bulacaktır. Başarmak dileğiyle” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “İzmir’de yerel seçim öncesi rekabet ve yarış erken başladı. Ancak ben bu rekabetin İzmirli’ye yakışır bir şekilde geçeceğini umuyorum” dedi. Toplantıda Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, partinin kuruluş yılları hakkında bilgi verdi.