CHP, ATA’nın huzuruna çıktı

CHP, ATA’nın huzuruna çıktı
9 Eylül 2013 12:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki partililer, CHP’nin 90. Kuruluş Yıldönümü’nde Ata’nın huzuruna çıktı.

 

CHP’nin 90. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri Anıtkabir’i ziyaretle başladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ile partililerden oluşan kalabalık bir heyet Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

Törende Ergenekon Davasında tahliye kararı çıkan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da yer aldı.
Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Bazı partililer de dua okuyarak mozoleye kırmızı karanfiller bıraktı. Beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak şunları yazdı:

 

ANITKABIR ZIYARETI

 

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

 

” Sevgili Genel Başkanımız, Aziz Atatürk,

 
Büyük eseriniz CHP’nin 90. Kuruluş Yıldönümünde manevi huzurunuzdayız. Her zaman olduğu gibi, hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Özgürlüğün ve Bağımsızlığın, bir karakter olarak ortaya çıktığı kuruluşumuzda aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. 
Ruhun şad olsun
 

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı”

 

ANITKABIR ZIYARETI

 

Kılıçdaroğlu ile partililer daha sonra İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrini ziyaret ederek çelenk koydular ve saygı duruşunda bulundular. Bu arada bazı vatandaşlar da Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterisinde bulundu.

 

ANITKABIR ZIYARETI

 

Öte yandan, CHP’nin 90. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında saat 19.00’da da Genel Merkez bahçesinde 90.Yıl kokteyli düzenlenecek.