CHP’lilerden saray sofrasına tepki!

CHP’lilerden saray sofrasına tepki!
21 Aralık 2020 10:12

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemeği, bütçe görüşmeleri yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak “TBMM’de Saray sofrası ve şatafatını anlattığım günün akşamında Saray’da ki eğlence ve şatafat. Ama sanatçı bölümünü eksik söylemişim” derken CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ise, “Bu görüntüyü kuru ekmeğe muhtaç edilen yurttaş, restoranlar kapandığı için işsiz kalan garson kısaca herkes izlemeli” sözleriyle eleştirdi.

 

 

Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Başbakanı Kazımi onuruna verdiği yemeğin görüntülerini, Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayı hatırlatarak eleştirdi. İki gün önce konuşmasında Erdoğan’ın yemek menüsünü sayan Öztunç, “Ama sanatçı bölümünü eksik söylemişim” dedi.

 

“KURU EKMEĞE MUHTAÇ EDİLEN HERKES İZLEMELİ”

 

 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, Kazımi için verilen onur yemeğinin videosunu paylaşarak şöyle eleştirdi:

“Saraylılara her şey serbest. Bu görüntüyü kuru ekmeğe muhtaç edilen yurttaş, restoranlar kapandığı için işsiz kalan garson, mekanı kapatıldığı için kirasını ödeyemeyen esnaf, sahneye çıkamadığı için ekonomik güçlük yaşayan sanatçı, işsiz vatandaş kısaca herkes izlemeli.”

 

 

“SARAYDA BUNLARI YİYOR”

 

Öztunç’un TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşması şöyle:

“Hatırlatalım isterseniz, beyaz çay, ejder meyvesi, efuli (liçi meyvesi eşliğindeymiş) aloe vera (starex meyvesi eşliğinde), orman meyveli spesiyal, bahçe naneli limonata içermiş, pataşur içerisinde Çerkez tavuğu ‘neyse bu artık’, zencefilli somonlu suşi, tartolet içerisinde humus. Okuyamıyoruz bile yani söyleyemiyoruz bile neler olduğunu. Sarayda bunları yiyor. Ye babam ye, millet aç siz sarayda bunları yiyorsunuz.”