CHP’liler, Gezi soruşturması kapsamında Manisa’da ifade verdiler

CHP’liler, Gezi soruşturması kapsamında Manisa’da ifade verdiler
20 Ağustos 2013 15:55

Manisa’da, Taksim Gezi Parkı protestolarına katılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet aleyhine slogan attıkları ileri sürülen, aralarında CHP’li yöneticilerin de bulunduğu 8 kişi, polise ifade verdi.

 

Manisa’da, Taksim Gezi Parkı protestolarına katılan ve hükümetle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attıkları gerekçesiyle CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, CHP İl Başkan Yardımcısı Fatma Ayhan, CHP İl Gençlik Kolları’ndan Evrim Ak ile Utku Can Büyükkeskin, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gençlik Kolları’ndan Nihat Özçelik ile Ulaş Kılıç, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şube Başkanı Serpil Deniz ve yönetim kurulu üyesi Gülay Özkan, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla daha önce ifadeye çağrıldı. Bugün, ifade vermek için Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne giden 8 kişiye, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun başta olmak üzere yaklaşık 100 kişi destek için eşlik etti.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ek binası önünde toplanan grup adına konuşan CHP İl Başkanı Kaplan, Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ifadeye çağrılan arkadaşlarımızın yanındayız. Attıkları hakaret içeren bir slogan değildir. Eğer bu hakaret içeren bir slogan ise bu suçu biz hep birlikte işliyoruz. `AKP AKP Baksana, AVM AVM Alsana’ sloganı bir tepki sloganıdır. Şimdi, `Tayyip Tayyip Baksana, İfade İfade Alsana’ sloganını atıyoruz diye konuştu.

 

ÖREN, TÜRKİYE’DE POLİS DARBESİ VAR
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, ise Dünyanın her tarafında askeri darbeler oluyor. Biz bu askeri darbeleri CHP olarak lanetle kınıyoruz. Şu an Türkiye’de de bir polis darbesi var. Türkiye’de polis şu an AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ın emrine girmiş, savcı ve hakimleriyle bir terör estirmektedir. CHP yöneticilerinden başladılar, tahmin ediyorum milletvekillerine kadar sirayet edecek. Yıllardır Manisa’da görev yapmış Bülent Arınç kalkıp da CHP’nin Genel Başkanı’nı, hakimlerin yargılayacağını söylüyorsa, artık muhalefetin Genel Başkanı, milletvekilleri ve yöneticileri ile ilgili yeni Nazi kampları kurulmaya başlanmış demektir dedi.
Konuşmaların ardından, 8 kişi, ifade vermek için, 5 avukatla Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne girdi. Suçlamaları kabul etmeyen 8 kişi, ifadelerinin ardından Emniyetten ayrıldı.