CHP’li Zeybek: İktidar itibarımızla oynayıp susuyor!

CHP’li Zeybek: İktidar itibarımızla oynayıp susuyor!
16 Ağustos 2022 15:31

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Suriye’nin kuzeyinde Türk Bayrağının yakılmasına AKP’nin sessiz kalmasını eleştirdi. Yaptığı yazılı açıklamada AKP’nin son 20 yılda dış politikada yerli ve millilik taşıyan tüm değerlere sahip çıkamadığını vurgulayan Zeybek:”Esad rejiminden koruduğumuz, güvenli bölge oluşturup savaştan uzak tuttuğumuz kişiler bile bayrağımızı yakma gafletinde bulunuyor.” dedi.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Esad ve muhalif grupları barıştıracağız” açıklamasından sonra 12 Agustos’ta Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) kontrolündeki Cerablus ve Azez’de Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendi. Azez’de Türk bayrağını ateşe verildi.

 

 

SARAYIN DIŞ POLİTİKASI GERÇEKLERDEN UZAK BİR DÜŞ POLİTİKASINA DÖNDÜ

 

 

Konuyla ilgili sert eleştiride bulunan Vekil Zeybek, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Belgrad’da ayak üstü bir görüşmede Suriyeli muhaliflerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğine dair açıklaması sonrası, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Azez’de bazı muhalif göstericiler Türk Bayrağını yaktı. Şehit verdiğimiz, savaştan koruduğumuz bazı kişilerin bayrağımızı yakması sonrası ne AKP’den ne de ortağı MHP’den ses çıkmıyor. Suriye politikası, AB politikası konusunda hala bir yol haritası yok. Dış politikada, düşler kuran bir iktidarla yol alınmaz.

 

 

TÜRK BAYRAĞI YAKILIRKEN SESSİZ KALANLAR, YERLİ VE MİLLİLİKTEN SÖZ ETMESİN

 

 

“Bu skandala karşı sessiz kalan AKP’nin ilk tepkisizliği değil, Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde, ABD’ye nota vermeyen, müzik notası mı diye olayı küçümseyen AKP, Ege’de 18 adamız işgal edildiğinde sessiz kalan yine AKP, 29 Ekim 2014’te Suriye’ye giden silahlı Peşmergelerin geçişine izin veren AKP. Diplomasiyi ve tecrübeli diplomatları yok sayan dış politika anlayışı ile siyasi iktidar bir ülkenin itibarı ve geleceği ile oynamaktadır. Gerçekler ve saygınlıkla yapılacak bir dış politika seçimden sonra CHP iktidarında hızla hayata geçecektir. Türkiye’nin zaman kaybetmeye artık tahammülü yoktur” şeklinde konuştu.