CHP’li Zeybek: İktidar daha fazla yangın söndürme uçağı için lüks makam arabalarından fedakarlık etmeli!

CHP’li Zeybek: İktidar daha fazla yangın söndürme uçağı için lüks makam arabalarından fedakarlık etmeli!
30 Temmuz 2021 07:54

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya’nın Manavgat ilçesinde birçok farklı yerde çıkan orman yangınları hakkında şu açıklamayı yaptı;
GEÇMİŞ OLSUN MANAVGAT

 
“ Manavgat’ta farklı noktalarda çıkan orman yangınları nedeniyle geleceğe mirasımız olan ağaçlarımızın kül olması hepimizi derinden üzmüştür. Farklı noktalarda çıkan yangınlarda sabotaj dahil tüm olasılıklar kolluk kuvvetleri ve adli makamlarca araştırılmalıdır. Manavgat’a ve doğaya bu kötülüğü yapanlar ortaya çıkarılmalıdır. Manavgat dışında Akseki ilçesinde de devam eden orman yangının büyümeden kontrol altına alınmasını temenni ediyoruz.
Yangınlara Orman İşletmeleri ekipleri dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından da müdahale ediliyor. Aşırı sıcak hava ve şiddetli rüzgar nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandığı bilgisi elimize ulaştı. Son yıllarda Manavgat’ta çıkan en büyük orman yangını, evleri, bahçeleri, ahırları tamamen kül olan vatandaşlarımız var, çok sayıda hayvan telef olmuş durumda, söndürme çalışmaları sonrası yaraların acilen sarılması gereklidir.
İKTİDAR, DAHA FAZLA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI İÇİN LÜKS MAKAM ARABALARINDAN FEDAKÂRLIK ETMELİ
Yangınla mücadele eden tüm ekiplerimize canı gönülden teşekkür ederken, Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarını 4,9 ton su taşıma kapasitesi var diye ihaleye almayıp satışına neden olan, yangınla mücadelede her türlü hava aracına ihtiyaç varken son iki yılda bu duruma sessiz kalan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli de kamuoyundan özür dilemelidir.
Manavgat yangını göstermiştir ki birçok noktada çıkan yangınlar için hızlı ve çok sayıda yangın söndürme uçağı, kapasite farkı gözetilmeden kullanılmalıdır, tek bir ağacın kurtarılması için gerekirse iktidar lüks makam araçlarından ve özel jetlerinden fedakarlık edip, yangın söndürme uçaklarına bütçe ayırmalıdır.”