CHP’li Zeybek: Gerçekleri yasalarla gizleyemezsiniz, elbet açığa çıkar!

CHP’li Zeybek: Gerçekleri yasalarla gizleyemezsiniz, elbet açığa çıkar!
14 Ekim 2022 13:19

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 29’uncu maddesi üzerine Genel Kurulda yaptığı konuşmada teklif sahibi AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. CHP’li Zeybek’in konuşmasının detayları şu şekilde;

 

 

ZORBA YASA İLE BİZLERİ KORKUTAMAZSINIZ

 

 

“Ülkemizin çok ağır sorunları var; çok ağır demokrasi sorunu var, çok ağır ekonomi sorunu var, çok ağır hukuk sorunu var, çok ağır eğitim sorunu var, çok ağır toplumsal barış sorunu var. Gönül isterdi ki bu Meclis, bu ülkenin bu ağır sorunlarıyla ilgili çözümlerle uğraşsın. Ama maalesef Meclisi, bu sorunları dile getirenleri baskı altına almak, susturmak, sindirmek istiyorsunuz. Bu, Meclisin saygınlığına büyük bir gölge düşürmüştür.

Bu zorba yasayla eğer bizi korkutacağınızı, bizi bastıracağınızı düşünüyorsanız biz korkmayız. Biz, bu ülkenin gerçeklerini dile getirme uğruna önümüze gelen bütün engelleri yıkar geçeriz. Öyle baskılara boyun eğecek değiliz.”

 

 

GERÇEKLERİ YASALARLA GİZLEYEMEZSİNİZ, ELBET AÇIĞA ÇIKAR

 

 

“Bu madde, gerçekten yalan haberlerle mücadele için çıkmıyor, gerçekleri gizlemek için çıkıyor. Ama hepiniz bilirsiniz, gerçekleri asla gizleyemezsiniz; yasalarla gerçekler gizlenmez. Gerçeklerin kötü bir huyu vardır, her zaman ortaya çıkar.

Bu ülkede yalan söylüyorsa biz bu yalan söyleyenleri, kim olursa olsun, kişi olarak da basın olarak da kurum olarak da tek tek tespit edip yargı önüne çıkaracağız; kimin yalan söylediğini o zaman göreceksiniz.

Devlete yalan söylettiriyorsunuz, bunu yapmayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti yalan söylemez ama onun içinde oluşturduğunuz bir parti devleti aracılığıyla devlete yalan söylettiriyorsunuz. Gerçekleri gizleyemezsiniz, gerçek olan şudur: TÜİK bu millete yalan söylüyor. Enflasyon konusunda söyledikleri doğru değildir. Bir grup bilim insanı çıkıyor, diyor ki: “Ya, biz de bu konuda çalışma yapıyoruz. TÜİK’in verdiği rakamlar gerçeği yansıtmıyor.” Hemen üstüne çöküp “Aman bunu susturun.” O bilim insanlarını susturabilirsiniz ama bizi asla susturamayacaksınız. Bugün “TÜİK yalan söylüyor.” diye söylüyoruz, bu teklif yasalaştıktan sonra söylemeye devam ederse, bu kürsüden yine diyeceğim ki: “TÜİK yalan söylüyor. Yargılayın ama günü geldiğinde, yedi ay sonra o gerçekler ortaya çıkacak ve yalan söyleyenler yargı önünde hesap verecek; bunu asla unutmayın.”

 

 

TÜİK, İÇİŞLERİ BAKANI, YANDAŞ MEDYA YALAN SÖYLÜYOR

 

 

“TÜİK yalan söylüyor, bu devletin İçişleri Bakanı yalan söylüyor, yandaş medyası yalan söylüyor. Bu yalanlarınızın bir gün hesabını soracağız, açık söylüyorum, soracağız.

Yedi ay sonra kimin yalan söylediğini herkes görecek, bu millet görecek. Hiç unutmayın, bu ülkede bir gün bağımsız mahkemeler kurulur ve suç işleyen herkesten hesap sorulur. Gerçekler ortaya çıkacak ve sorumlular bu millete hesap verecektir.”