CHP’li Zeybek: Emekçiye, çiftçiye, esnafa değil, yandaşa bayram!

CHP’li Zeybek: Emekçiye, çiftçiye, esnafa değil, yandaşa bayram!
12 Mayıs 2021 08:47

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, yaşanan ekonomik krizin vatandaşa etkilerine dair açıklamada bulundu. CHP Milletvekili Rafet Zeybek açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 

 

EMEKÇİYE, ÇİFTÇİYE, ESNAFA DEĞİL, YANDAŞA BAYRAM

 

 

“Partili Cumhurbaşkanlığının yarattığı ekonomik krizde 3 yıl, COVİD-19 pandemisi nedeniyle yaşanan kısıtlamalarda ise bir yılı geride bıraktık. Bu süreç içinde artan ekonomik krizle birlikte vatandaşın alım gücü azaldı, işsizlik arttı, esnaf ve üretici iş yapamaz duruma düştü. Tüm bunlara rağmen AKP iktidarı ekonomik tedbirlerle vatandaşın çaresine çözüm olmak yerine, ekonomik krizin sebebi haline gelmiştir. Çiftçi ürettiği ürüne pazar bulamamakta, vatandaş pahalılıktan ürün alamamaktadır ancak AKP’nin yandaş müteahhitleri dur durak bilmeden hazine garantili işlerinin parasını halkın vergileri ile tahsil etmektedir. Bu bayramda yüzü gülen emekli, emekçi, esnaf, çiftçi değil bir avuç yandaştır.”

 

 

ZENGİN VE FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM ARTTI

 

“16 milyondan fazla vatandaşımız sosyal yardım alıyorken, pandemi sürecinde bir yılda milyoner sayımız 85 bin 958 kişi artarak, toplamda 300 bin kişiyi geçti. Bu durum zengin ve fakir arasındaki uçurumun arttığını göstermektedir. Bir tarafta krizi fırsata çeviren yandaşlar diğer tarafta krizin teğet geçmediği vatandaş var, bu durum sosyal adaletin olmadığının göstergesidir. AKP iktidarı ekonomiyi inşaattan ibaret görüp, yabancılara emlak satışı üzerinden kurgulamaya devam ettiği sürece ekonomik toparlanma olmayacaktır, 19 yıllık iktidarlarında olduğu gibi. Üreten, yabancı yatırımcı çeken, güven veren bir ekonomi için adalet ve demokrasinin de sağlıklı olması gereklidir, ancak AKP’nin “tek adam demokrasisi” ve “şahsım adalet sistemi” ile yarınlar AKP ile daha karanlıktır. AKP’nin yarattığı ekonomik, sosyal ve adalet enkazının tek çözümü erken seçimdir, Türkiye’nin ve milyonların kaybedecek zamanı yok o yüzden sandık tek çaredir.”