CHP’li Yılmazkaya: Türkiye’de basın ve medya hükümetin tekelinde!

CHP’li Yılmazkaya: Türkiye’de basın ve medya hükümetin tekelinde!
9 Ocak 2023 13:48

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Türkiye’de basın ve medyanın hükümetin tekelinde olduğunu vurguladı!

 
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle iktidarın tüm baskı ve yıldırmalarına rağmen; gazetecilik faaliyetlerinde, kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme adına büyük mücadele veren, gerçeklerin peşinde koşan ve birçok zorluğa rağmen faaliyetini sürdürmeye çalışan, tarafsız ve objektif duruşuyla, yazdıklarıyla iz bırakan, yüklendikleri tarihi misyonla topluma ilkeli ve tarafsız haberciliği sunan, onurlu basın emekçilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” diyen Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 
“Toplumun gerçekleri öğrenmesi adına mücadele veren, doğru, ilkeli ve objektif haberciliği benimseyen, sadece işini yaptığı için tutuklanan, haber yaptığı için işten çıkarılan, baskı gören değerli basın emekçileri bu ülkenin isimsiz kahramanlarıdır. Tarih onları halkı için kalemini kullanan, iktidarlar için değil toplum için mücadele vermiş onurlu kahramanlar olarak anacaktır.
Kamuoyu yararına görevlerini yerine getirmeye çalışan basın emekçilerimizin hak ettiği konuma gelmesi ve özgür basının önündeki engellerin kaldırılması biz siyasilerin ülke demokrasisi adına vereceğin en önemli mücadelelerden biri olacaktır.

 
İktidarın, ülkedeki tüm baskı ve sindirmelerine rağmen görevini layıkıyla yapmaya devam eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bu onurlu mesleklerinden ötürü ve verdikleri azimli mücadeleden dolayı hepsini yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.