CHP’li Yılmazkaya, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde çalışan işçilerin isyanını Meclis’e taşıdı! ‘Yemekler kurtlu, elektrik su yok’

CHP’li Yılmazkaya, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde çalışan işçilerin isyanını Meclis’e taşıdı! ‘Yemekler kurtlu, elektrik su yok’
10 Kasım 2022 12:50

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 10 yıldır bir türlü tamamlanamayan Gaziantep Şehir Hastanesinde yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıyarak, biran önce çözülmesi adına yetkilileri göreve çağırdı.

 

 

 

“Orada çalışan emekçi kardeşlerimiz neden mağdur ediliyor?” diyen Yılmazkaya, “Gaziantep Şehir Hastanesine hangi firma yemek veriyor? Neden denetlenmiyor?” sorularını TBMM Genel Kurulunda gündem getirdi.
Yılmazkaya her yıl bitirilme söz verilen ama bitmeyen Gaziantep Şehir Hastanesinde çalışan işçilerin feryadını Meclis Genel Kurulunda şu sözlerle ifade etti;

 
“Yapımı yılan hikayesine dönen, yaklaşık 10 yıldır tamamlanamayan ve de Gaziantepli hemşerilerimizin büyük mağduriyetine neden olan Gaziantep Şehir Hastanesindeki sorunlar maalesef bir türlü bitmiyor.
Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler çalışma koşullarını protesto etti!

 
Geçtiğimiz hafta zehirlenme olayının yaşandığı Gaziantep şehir hastanesi şantiyesinde akşam yemeğinde kurt çıkması, bir türlü düzelmeyen beslenme ve barınma sorununa karşı orada çalışan emekçi kardeşlerimiz kötü koşullar nedeniyle işvereni protesto etti.

 
“Yemekler kurtlu, elektrik su yok!” Diyen işçiler Rönesans Holdingin yaptığı Gaziantep Şehir Hastanesi şantiyesinde her gün bulgur patates yemeği çıkmasına, koğuşlarda sürekli elektrik ve su kesilmesine, kurtlu yemeklere isyan ediyor.
Maalesef ilgili kurumlar ise bu duruma seyirci!

 
Sormak istiyorum;
Buraya hangi firma yemek veriyor?
Neden denetlenmiyor?
Orada çalışan emekçi kardeşlerimiz neden mağdur ediliyor?
Bu soruların ilgili kurumlarca biran önce cevaplanması gerek!” ifadelerini kullandı.