CHP’li Yılmazkaya: Allah’tan, Karadeniz’de doğalgaz bulduk da 6 zamla kurtulduk!

CHP’li Yılmazkaya: Allah’tan, Karadeniz’de doğalgaz bulduk da 6 zamla kurtulduk!
20 Nisan 2021 07:23

Karadeniz’de gaz bulunmasına rağmen doğalgaza 6 defa zam yapılmasını eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “AKP hükümeti vatandaşa ha bire zam müjdesi veriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuyu meclis Genel Kuruluna taşıyan Yılmazkaya, “Karadeniz’de doğalgaz bulunduğunda; Türkiye’nin eksen değiştireceğini söyleyenler, doğalgazda indirim yapılacağı müjdesini verenler,Vatandaşa ha bire zam müjdesi veriyor.Allah’tan, Karadeniz’de doğalgaz bulduk da, 6 zamla kurtulduk! Ya bulmasaydık, vatandaşın hali ne olurdu?” dedi.

 

 

“İnsanların geçinemediği, işsizliğin hat safhada olduğu, esnafın kan ağladığı bu dönemde bile vatandaşın sırtına vergiler ve zamlar binen AKP Hükümetinin ne vicdanı kalmış nede adaleti” diyen Yılmazkaya, Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

 

 

“Yılbaşından bu yana 4 ay geçti AKP Hükümeti doğalgaza 4 defa zam yaptı.

Ülke genelinde ayda ortalama 80 bin ailenin doğalgazı, faturasını ödeyemediği için kesiliyor.

Dağıtım şirketleri tahsilat problemi yaşadığı için ödenemeyen binlerce faturaya 10 taksitle ödeme yolu bulmuş olsa da maalesef; vatandaşımız bunu bile ödeyemeyecek durumda.

Ama İktidar doğalgaza bu yıl 4’üncü zammını da istikrarlı bir şekilde yaptı. Türkiye’nin 9 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak denilen “Karadeniz’de doğalgaz bulundu” müjdesi verilmesinden bu yana 8 ay geçti, doğalgaza 6 kez zam yapıldı.

Doğalgaz buluyoruz, doğalgaza zam yapılıyor!

Dolar yükseliyor, doğalgaza zam yapılıyor!

Dolar düşüyor, doğalgaza yine zam yapılıyor!

Bu nasıl bir düzen anlamış değilim!

Karadeniz’de doğalgaz bulunduğunda; Türkiye’nin eksen değiştireceğini söyleyenler, doğalgazda indirim yapılacağı müjdesini verenler,

Vatandaşa ha bire zam müjdesi veriyor.

Allah’tan, Karadeniz’de doğalgaz bulduk da, 6 zamla kurtulduk!

Ya bulmasaydık, vatandaşın hali ne olurdu?”