CHP’li Yılmazkaya: 50 yıl çalışan vatandaşımıza TOKİ’den ev yok ama Suriyelilere var!

CHP’li Yılmazkaya: 50 yıl çalışan vatandaşımıza TOKİ’den ev yok ama Suriyelilere var!
8 Aralık 2022 18:13

Memlekette 50 yıl çalışıp ev sahibi olamayan kendi vatandaşlarımız varken, Suriyelilere TOKİ’den ev çıkmasını eleştiren CHP’li Vekile, Çevre Bakanından çok manidar bir cevap geldi!

 

 
TOKİ’nin ev kuralarında Suriyelilerin listelerde hak sahibi olarak bulunduğunu gündeme getiren CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanı cevap verdi.

 
Birçok ilde dar gelirli, engelli, şehit ve gazi yakınlarının başvurduğu TOKİ konutlarının Suriyelilere çıktığı listeyi Meclis Genel Kurulunda, Çevre ve Şehircilik Bakanına gösteren Yılmazkaya’ya, Bakan Kurum’dan şaşırtmacalı cevap.
Suriyelilerin artık Türk vatandaşı olduğu için TOKİ’den konut alma hakkı olduğunu Bakan açıkladı.

 
TOKİ konutlarını “Sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar alabilir; bunun dışında kimse alamaz” diyen Bakan, kaç Suriyeli ye TOKİ’den konut verildiğini açıklamadı.

 

 
Bu Kış Doğalgaza Ve Elektriğe Zam Yapacak Mısınız?

 
Yılmazkaya, 2023 yılı bütçe görüşmelerinde Enerji Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına gündemdeki şu soruları sordu;

 
“Elektrik ve doğalgaz faturaları son yıllardaki zam yağmuruyla birlikte tarihi zirve yaptığı, kara kışın soğu hissedilmeye başladığı şu günlerde, vatandaşlar haklı olarak içinde bulunduğumuz kış aylarında nasıl ısınacağının hesabını yapıyor.
Bankalar doğalgaz ve enerji faturaların ödenebilmesi için krediler vermeye başladı. Vatandaş Kredi Kartına taksitle doğalgaz faturasını ödemeye çalışıyor!

 
Sayın Bakana sormak istiyorum bu kış doğalgaza ve elektriğe zam yapacak mısınız?” dedi.

 
TOKİ Şimdi Suriyelilere Ev Yapıyor!

 
Bir diğer sorum Çevre Bakanına diyen Yılmazkaya;

 
“19 yılda 1 milyon 170 bin konut üreten TOKİ, 5 yılda 500 bin konutu hangi kaynakla üretecek? Çok merak ediyorum!
Kamu yararı gözetilerek dar gelirli vatandaşımıza konut yapmak için kurulmuş olan TOKİ şimdi Suriyelilere ev yapıyor.

 
Engelli, şehit-gazi yakınları ile dar gelirli vatandaşlar ev hayali kurarken TOKİ’nin konut projelerinden Suriyeli ve yabancı vatandaşlara ev çıkmasını nasıl açıklıyorsunuz Sayın Bakan? Gaziantep, Hatay gibi birçok ilde bunu yapmışsınız! Vatandaş da bize soruyor” dedi.