CHP’li  Yılmazkaya: 10 yılda Türkiye’de doğan Suriyeli çocuk sayısı 1 milyonu aştı!

CHP’li Yılmazkaya: 10 yılda Türkiye’de doğan Suriyeli çocuk sayısı 1 milyonu aştı!
10 Temmuz 2021 07:20

Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerle ilgili önemli iddialarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı!

 

 

Suriyelilerin karıştığı birçok cinsel suç ve asayiş olayının kamuoyundan gizlendiğini belirten Yılmazkaya, “Gaziantep, Urfa, Kilis, Hatay gibi kentlerimizde sokaklarda başıboş gruplar halinde gezen ve eğitim hayatından uzak olan Suriyeli gençler kahvelerde, yollarda, çeteleşmiş, gruplaşmış bir şekilde toplumu tehdit eder bir noktaya gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Asayiş Olaylarındaki Artış Toplumda Büyük Kaygılara Neden Olmakta!

Suriyeli mültecilerle ilgili hükümeti gerekli önlemleri alması konusunda uyaran Yılmazkaya, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Tam 10 yıl önce 2011 yılında Ülkemizin gelen ve birçok ilimize dağılmış olan Suriyeli mültecilerin büyük bir bölümü Gaziantep ve çevre illerinde yoğunlaşmış durumda.

Son 10 yıla bakıldığında ülkemizde doğan Suriyeli çocuk sayısı ortalama 1 milyon 100 bin dolayında.

Sokaklarda başıboş gruplar halinde gezen ve eğitim hayatından uzak olan bu çocuklar kahvelerde, yollarda, çeteleşmiş, gruplaşmış bir şekilde toplumu tehdit eder bir noktaya gelmiş durumda.

Sosyokültürel kopukluklar dahil birçok açıdan ulusal güvenliğimizi tehdit eder noktaya ulaşan Suriyelilerin bulunduğu illerde dilencilik, taciz, hırsızlık, uyuşturucu ve asayiş olaylarındaki artış toplumda büyük kaygılara ve dışlamalara neden olmaktadır.

Suriyelilerin karıştığı birçok cinsel suç ve asayiş olayının kamuoyundan gizlendiği gerçeği sorunu çözmek değil, toplumdaki büyük patlamayı geciktirmekten başka bir işe yaramaz.

İleride yaşanacak toplumsal travmaların, patlamaların, kaosun ve kültürel çatışmaların yanı sıra bölgede doğabilecek bir Türk-Kürt-Arap iç çatışmasının önüne geçmek ve gerekli önlemleri almak adına, AKP ve MHP hükümetini bu konuda bir kez daha uyarıyor,

Gerekli önlemleri almaya davet ediyorum..!” ifadelerini kullandı.