CHP’li Yılmaz’dan Müezzinoğlu’na soru önergesi

CHP’li Yılmaz’dan Müezzinoğlu’na soru önergesi
21 Ağustos 2013 16:41

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ak Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş’in, Ankara’da çalışan doktor eşi Hafize Güneş’in TBMM’nin kapalı olduğu dönemde geçici olarak Uşak Devlet Hastanesi’nde görevlendirilmesiyle ilgili olarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, geçici görevlendirmedeki keyfi uygulamanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. CHP’li Yılmaz, “AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in doktor olan eşinin, TBMM’nin tatil olduğu dönemde eşinden ayrı kalmaması için 2-3 aylığına Uşak Devlet Hastanesi’nde geçici olarak görevlendirildiği iddiaları kamuoyuna yansımıştır. Yıllarca eşinden ve çocuklarından ayrı kalan, bir araya gelmeleri değişik gerekçelerle engellenen binlerce kamu görevlisi varken, bu keyfi uygulama kabul edilemez. Sadece bu uygulama dahi AKP hükümetinin partililerin çıkarlarını herşeyin üzerinde tuttuğunu ve hiçbir kural tanımadığını göstermektedir” dedi.

CHP’li Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması için TBMM’ye verdiği önergede şu sorulara yanıt istedi: AKP Milletvekili İsmail Güneş’in eşine sağlanan bu imkandan haberdar mısınız? Haberdar iseniz bu görevlendirmeye engel olmaya yetecek her türlü yetkiniz varken niçin bu haksızlığa ortak oldunuz? AKP Uşak Milletvekili’nin eşine uygulanan bu geçici görevlendirme milletvekili eşi olmayan ama bu yönde talebi olan başka vatandaşlarımıza da uygulanmakta mıdır? Başka vatandaşlara uygulanmıyor ise İsmail Güneş’in eşine yapılan bu ayrıcalığa niçin müsaade edilmiştir? AKP Uşak Milletvekili’nin eşinin TBMM tatili süresince adeta kılıfına uydurarak geçici görevlendirmeyle Uşak’a getirilmesinin derhal sonlandırılması için herhangi bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz? Bir milletvekilinin halkı için hizmet etmesi gerekirken, halktan aldığı yetkiyi kişisel çıkarları için kullanması doğru mudur? Bu haksız uygulama nedeniyle yapılan fazla ödemeler varsa iadesi için işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Bu şekilde eşitliğe aykırı ve ayrıcalık tanıdığınız başka milletvekili eşleri de var mıdır?’