CHP’li Yavuzyılmaz’dan AKP’li ismin TÜRKŞEKER’in Yönetim Kurulu’na atanmasına tepki: Bu atama uygun değil!

CHP’li Yavuzyılmaz’dan AKP’li ismin TÜRKŞEKER’in Yönetim Kurulu’na atanmasına tepki: Bu atama uygun değil!
20 Haziran 2022 10:01

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak’ın TÜRKŞEKER’in Yönetim Kurulu’na atanmasına tepki göstererek, “TÜRKŞEKER’in içine düştüğü mali ve ekonomik krizin durumu gözetildiğinde de, bu atama uygun değil” dedi.

 

 

Tarım sektörüne gübre girdisi sağlayan GÜBRETAŞ’ın Yönetim Kurulu üyesi olan AKP Siyasi ve Hukuki İşler BaşkanYardımcısı Mehmet Tunçak’ın görev süresi sona erdi. Eski AKP Bursa Milletvekili olan Tunçak bu kez de TÜRKŞEKER’in Yönetim Kuruluna atandı. Hukukçu olan, serbest avukatlık yapan Tunçak , Golf Federasyonu’nda denetim kurulu başkanlığı da yapıyor.
“TÜRKŞEKER’le ne ilgisi var?”
Sözcü’nün haberine göre, TBMM KİT Komisyonu üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada, “Bir partinin üst düzeyinde siyasi görevi olan, bunu fiilen sürdüren birisi aynı zamanda devlete ait bir şirketin yönetim kurulunda… TÜRKŞEKER’le ne ilgisi var? Gübre bitti, şeker başladı. Kendisi hem golf, hem gübre hem de şekerden anlıyor! TÜRKŞEKER’in içine düştüğü mali ve ekonomik krizin durumu gözetildiğinde de, bu atama uygun değil” dedi.