CHP’li Yavaş: Yıkmaya değil, gönülleri yapmaya geliyorum

CHP’li Yavaş: Yıkmaya değil, gönülleri yapmaya geliyorum
13 Mart 2014 15:15

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Çubuk’ta düzenlenen mitinge katıldı.

 

 

 

İlçe girişinde coşkulu kalabalık ve konvoyla karşılanan Yavaş, önce Çubuk Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Yeni ve büyük bir dernek binası isteyen muhtarlara konuşan Yavaş “Artık İl Özel İdare bitti, köylere hizmet götürme bitti. Bütün yetki büyükşehir belediye başkanında. Yapılacak faaliyetler, düzenlemeler sizinle ilgili ne varsa tamamen belediyeye kaldı. Sizlere birinci müjdem, köylerinizin ismini değiştirmeyeceğim. Aynı isimle mahalle olacak. Yani köy ismi aynen kalacak. İsminiz kalarak falanca köyü mahallesi diye geçecek. İkincisi, köyün ortak malları kanunun yürürlüğe girdikten sonra elinizden gidecek. Sizin malınızı mülkünüzü ben kimseye yedirtmem. Belediye olarak el koymayacağım.” diye konuştu.

 

 

2

 

Çubuk meydanında vatandaşlara seslenen Yavaş, “30 Mart’ta yapılacak seçim özellikle Ankaralılar için, Ankara’nın ilçeleri için yüzyılın fırsatıdır. Biliyorsunuz 50’li yıllardan beri bir hemşehrimiz Ankara Belediye Başkanı olmadı. Dolayısıyla Ankara’nın ilçelerinde bir özlem var. Ankaralı milletvekilimiz de çok fazla yok. Tabii ki Ankara’da her yerden gelen hemşehrilerimiz var. Ancak ilçelerden siyaset yapan kimsemiz yok. 20 yıldır Sayın Gökçek Ankara’yı yönetiyor. Kirli siyaseti gereği kadar yapanlar var, adı duyulmadık gazeteleri dağıtanlar var, işçilere afiş astıranlar, dedikodu yaptıranlar var. Onların ortalığı kirlettiği yeter. Cevabınızı sandıkta vereceksiniz. Kirli siyaseti sandığa gömüp bundan sonra Ankara’da temiz siyasetin önünü açacağız. Bu dönemde sorduğum zaman Ankara’nın en büyük sorununun Melih Gökçek’in yönetim anlayışı olduğunu gördüm. Ankara’nın da en büyük projesi Melih Gökçek’ yönetiminden kurtulma projesidir. Kirli siyaset dedik ya, Mansur Yavaş seçilirse Çubuk’taki üniversiteyi kapatır, Mansur Yavaş seçilirse Akyurt projesi kalır diyorlar. Size sözümdür, daha fazlasını yapacağım. Benim hiçbir şeyi yıkmaya niyetim yok. Ben gönülleri yapmaya geliyorum. Belediye başkanının seçildikten sonra rozeti olmaz. Herkesin belediye başkanı olur. Seçildikten sonra benim partim Ankara olacak, Çubuk olacak, Bala olacak, Şereflikoçhisar olacak, Kalecik olacak” dedi.

 

1

 

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti, “Belediye başkanı sizlerden aldığı vergiyle maaşını alan kişidir. Personelin maaşını, Ankara’da yaptığımız bütün harcamaları sizlerden aldığımız vergilerden ödüyoruz. Bu paraları harcarken kendi paramız gibi harcamalıyız. Şimdi ağaçlar yurtdışından geliyor, belediyenin arabalarına lastik alınır Çin’den gelir, Büyükşehir belediye binasının içinin koltuklarının hepsi Çin’den gelir, yapılan yardımlar Gimat’tan alınmaz İstanbul’dan gelir. Sayın Gökçek hemşehrilerinizi tutmakta haklısınız ancak siz Ankara’nın belediye başkanısınız. Gimat’tan sitelerden, Ankara’nın köylüsünden alışveriş yapmak durumundasınız. İçinizden birisi olarak sizlere sahip çıkacak, sizlerle birlikte çalışacak bir hemşehrinize ihtiyaç var. Çubuk’un esnafı benim yapacağım köylü pazarlarına çok rahat girecek. Çubuk için her televizyondan anlatıyorum. Kültür turizmi projemiz var, termal sağlık projemiz var. Bununla ilgili Çubuk’ta Timur ile Yıldırım Beyazıt’ın savaş yaptığı alanı turizme açıp buraya turist getireceğiz. Sosyal yardımlar, kömür yardımları aynen devam edecek, su ve ulaşım ucuzlayacak. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının okul servis ücretlerini belediye ödeyecek. Ankara’nın her yerinden Ankara’nın içine süt girecek ve kendiniz satacaksınız. Süt organizasyonu biz yapacağız. Çiftçi kart projesiyle çiftçilerimiz her alanda destekleyeceğiz. Önce havaalanına kadar daha sonra da Çubuk’a kadar raylı sistemin gelmesi için uğraşacağız. Çöplük yeri de değişecek. Biz sizlerin iyi yaşamasını istiyoruz. Bunun için sizlerle işbirliği yapacağız.”