CHP’li Yalım’dan Bakan Nebati’ye: Bizim de hayalimiz mal ve can güvenliğinin olduğu bir Türkiye!

CHP’li Yalım’dan Bakan Nebati’ye: Bizim de hayalimiz mal ve can güvenliğinin olduğu bir Türkiye!
17 Mart 2022 08:21

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır” sözlerini değerlendirdi.

 
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cannes’da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’ndaki konuşmasında, Korumalı Mevduatın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu ifade etti. Nebati, Türkiye’de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu söyledi. Bakan Nebati ayrıca, “Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır” dedi.

 

 

“SAYIN BAKAN BİR ŞEYLERİ EKSİK ANLATIYOR…”

 
Bakan Nebati’nin sarf ettiği sözlere yanıt ise CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan geldi. CHP’li Yalım şöyle dedi:

 
“Sayın Bakan’ın ülkemize yatırımcı çekme çabasını ve buna bağlı olarak ülkemizde her şeyin normal, yolundaymış gibi pembe tablo çizerek aktarıyor olmasını anlayabiliyoruz. Ancak Sayın Nebati’nin unuttuğu bir konu var. Demokrasiye kelepçe takılan, yargı bağımsızlığının ayaklar altına alındığı, siyasilerin, gazetecilerin sırf muhalif diye keyfi olarak tutuklandığı ya da gözaltına alındığı, üniversitelerin atanmış rektör ve polis gözetiminde hapishanelere çevrilmesi, cezaevi sayısının arttığı gerekçesiyle övünüldüğü, kadına yönelik şiddetin hat safhada olduğu, ülkenin yüzde 50’sinden fazlasını oluşturan iktidar muhaliflerinin terörist, hain olarak yaftalandığı bir iktidar olduğunu söylemeyerek, aslında birçok konuyu eksik anlatıyor. Eksik anlatıyor ve pek ala yabancı yatırımcı da ülkede yaşayanlar da AKP iktidarının yarattığı karanlık iklimde can ve mal güvenliğinin olmadığını çok iyi biliyor.”

 

 

“KARANLIK TABLONUN PEMBE OLDUĞUNA KENDİLERİNDEN BAŞKA KİMSE İNANMIYOR”

 
“Sayın Bakana tavsiyemiz öncelikle gerçekleri kabul etmeleri, kendilerini ikide bir atayıp görevden alan genel başkanlarının yanlış politikalarını kabul etmeleri ve bu kabulden sonra işleri normale sokmak için girişimlere teşebbüs etmeleridir. Zira bu karanlık tablonun pembe olduğuna kendilerinden başka kimse inanmıyor ve asla inanmaz. Komikliklerle, fıkralarla, espriler ve gülücüklerle, gözlerdeki manasız ışıklarla karşındakini ahmak yerine koyarak daha da küçük düşersiniz ve gülünecek tek kişi de siz olursunuz.”

 

 

“İKTİDARIMIZDA NEBATİ’NİN SÖYLEDİĞİ SÖZLERE GEREK KALMAYACAK”

 
Son olarak Bakan Nebati’ye kendisi ifade ettiği gibi şunun sözünü verebiliriz. Malum, yakın zamanda bir seçim olacak. İktidar bu seçimden korksa da gelecek, gelmekte olan! Ve bu seçim olduğunda yani herkesin bildiği üzere iktidar değiştiğinde Sayın Nebati’nin dediği gerçek olacak. Şu an için hayal olan can ve mal güvenliği Millet İttifakı’nın başarısı ile gerçeğe dönüşecek ve can ile mal güvenliğinin garanti altına alındığı bir Türkiye iklimini bu milletin farklı düşünen her kesimi ile oluşturacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, kin beslemeden, birlik içinde bunu sağlayacağız. İşte o zaman bizim yabancı yatırımcıya ““Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır” dememize gerek kalmayacak. Çünkü o yatırımcı zaten Türkiye’nin can ve mal güvenliğini sağlayan bir ülke olduğunu kendiliğinden bilecek.”