CHP’li Yalım: Haklı olduğum ortaya çıktı

CHP’li Yalım: Haklı olduğum ortaya çıktı
25 Kasım 2022 14:47

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, geçtiğimiz günlerde paylaştığı ‘500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alınacağı’ haberinin doğruluğunu ispatladı.

 

 

Her ne kadar Adalet Bakanlığı, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın, “Hükümet 500 yeni icra dairesi açacak” açıklamaları çerçevesinde çıkan haberlerle ilgili, ‘İcra müdür ve müdür yardımcısı alımı yapılması yeni icra dairesi kurulması anlamına gelmemektedir’ açıklamasını yapsa da, Bakanlığın yönetmeliğine göre nüfusu 100 binden fazla illerde, birden fazla icra dairesi başkanlığı ve bu dairelere bağlı icra müdürlükleri kurulacağı bildirildi.

 

 

“BENİ YALANLAMIŞLARDI, ARADAN 1 AY BİLE GEÇMEDİ”

 
Konuyla ilgii açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım; “ Haklı olduğum bir kez daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ‘500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alınacağı’ haberini paylaşmıştım. ‘İnsanlar ekonomik kriz nedeni ile batıyorlar icra dairelerinde iş çok depolar dosyaları almıyor’ demiştim. ‘Erdoğan seçim mitinglerinde kurdele keserek yeni icra dairelerini açar’ demiştim. Bakanlık bir açıklama yapıp, 500 müdür ve müdür yardımcısının emekliye ayrılan ve görevi başında ölenlerin yerine alınacağını söyleyip, beni yalanlamıştı. Aradan 1 ay bile geçmeden haklılığım ortaya çıktı! Gerçeği yalanlayan ve adalet dağıtan bir Adalet Bakanı sizce nasıl bir adil şekilde adalet dağıtır ki? Demek ki tuzun koktuğu yerdeyiz! Çok acı !” ifadelerini kullandı.

 
“BU HABERE BAKAN BOZDAĞ NE DİYECEK ?”

 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ülke genelindeki icra dosyaları ile ilgili çıkan bir habere ne diyeceği merak ettiğini belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, haberi şu şekilde paylaştı;

 
“Ekonomik sıkıntılar icrayı patlattı. Ülke genelinde icra dosyası sayısı 24 milyona aştı. Adalet Bakanlığı da çareyi yeni icra daireleri açmakta buldu. Bakanlığın yönetmeliğine göre nüfusu 100 binden fazla illerde, birden fazla icra dairesi başkanlığı ve bu dairelere bağlı icra müdürlükleri kuracak! Türkiye’de nüfusu 100 binden az iller; Ardahan, Tunceli ve Bayburt.

 
İcra dairelerindeki dosya sayısı, son bir yılda 1 milyon 466 bin adet artarak 24 milyonu geçti. Borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 83 arttı. Bu nedenle vatandaşlara yönelik haciz işlemlerine yetişmekte zorlanan icra dairelerinin sayısı artırılacak. Daha fazla icra memuru vatandaşın peşine düşecek.

 

Türkiye Bankalar Birliği’nin raporlarına göre Ağustos 2022 itibarıyla kredi veya kredi kartı borcunu ödememiş olanlardan, 4 milyon 200 bin kişinin borcu devam ediyor. 2022’nin ilk beş ayında borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83 arttı. İcra daireleri yetişemiyor.”