CHP’li Yalım: AKP yüzünden ekonomisi yere çakılan bir ülke olduk!

CHP’li Yalım: AKP yüzünden ekonomisi yere çakılan bir ülke olduk!
22 Nisan 2022 10:57

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye’nin G20 ülkelerinin dışına çıktığını ve bunun sebebinin AKP olduğunu söyledi.

 

 

Mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 5,46 artarken, yıllık bazda yüzde 61,14’e ulaştı. Bu oran, son 20 yılın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti. Dünyada enflasyonun en fazla olduğu ülkeler arasında yer alan Türkiye, İran ve Angola gibi ülkeleri de geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedefi olarak ‘dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz’ vaadinde bulunurken IMF’nin paylaştığı büyüme verileri çarpıcı gerçeği de ortaya koydu. GSYH’si en büyük ülkelerin 2015 ve 2022 yılları itibarıyla sıralanmasını yorumlayan ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin G-20 listesinin dışında kaldığını yazdı.

 
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da ekonomik kriz ve Türkiye’nin ekonomik anlamda geldiği noktayı değerlendirerek şunları söyledi:

 

 

“AKP HER ŞEYİ DAHA KÖTÜ HALE GETİRDİ”

 
“AKP iktidara gelirken ne demişti? Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’yi dünyanın en büyük ilk 5 ekonomisinden biri yapacağız. Peki geldiğimiz noktada ne oldu? AKP iktidarında Türkiye olduğu konumdan daha da geriye giderek her şeyi daha kötü bir hale getirdi.”

 

 

“ADI İLE 180 DERECE ZIT BİR PARTİ”

 
“Bunun elbette birçok nedeni var. Ancak en önemli nedenlerin başında adalet geliyor. Adı ile 180 derece zıt olan bir partinin adaletsiz, haksız, hukuk tanımaz davranışları ülkenin bu hale gelmesinde en büyük nedenlerdir. Adaletin bittiği yerde hiçbir alanda gelişme gösteremezsiniz. Bunun da sonucu olarak ekonominiz çöker. Tıpkı bugün olduğu gibi. Milyonlarca insanın ekmek almaya dahi zorlandığı bir ülke yaratırsınız.”

 

 

CHP’Lİ YALIM AKP’YE “GÖKLERDEKİ YERLİ UÇAK” VAADİNİ HATIRLATTI

 
“İşte tek adam rejiminin 2023’e kadar ülkemizi düşürdüğü durum bu. Yatırımcıların kaçtığı, gençlerin beyin göçü yaparak ülkeyi terk ettiği, Türk Lirasının pula döndüğü bir ülke haline getirdiler Türkiye’yi. Hatırlayın. Yerli uçak göklerde diyen bir AKP vaadi vardı. Biz o olmayan yerli ve gökteki uçağı göremedik ama AKP yüzünden yere çakılmış bir ekonomiyi 84 milyon olarak çok net görüyoruz.”

 

 

“HEMEN SEÇİM ERKEN SEÇİM”

 
“Bugün itibarı ile ülkemiz, çok uzun bir aranın ardından ilk 20 ekonomide olma özelliğini kaybetti. Açıklanan verilere göre iktidar yüzünden Türkiye, 3 sıra daha aşağı düşürerek 23.’lüğe geriledi. Yapılması gereken ise bellidir. Hemen seçim, erken seçim. Ülkenin kurtuluşu ve düze çıkması için seçim yapılması gerekiyor. İktidar değişikliğinde ise gereken neyse o yapılacak, mantık içinde ve bilimsel yöntemlerle ülkemizi hak ettiği noktaya hep beraber taşıyacağız”