CHP’li vekiller yaz boyu il il gezecek!

CHP’li vekiller yaz boyu il il gezecek!
21 Temmuz 2021 11:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda milletvekilleri yaz boyunca 30 ya da 40 kişilik heyetler halinde illere gidecek.

 

 

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre Kılıçdaroğlu, eylül ayının sonu ya da ekim ayının ilk haftası da milletvekillerini Bolu Abant’ta kampa alacak. Meclis’in 1 Ekim’e kadar tatile girmesinin ardından CHP’nin yaz boyunca sürdüreceği strateji de belli oldu. CHP’li vekiller 15 Ağustos tarihine kadar kendi illerinde çalışacak. Ardından 1 Ekim’e kadar merkezi planlama ile il gezilerini sürdürecek. Milletvekilleri illerde esnafı ziyaret ederek kanaat önderleriyle bir araya gelecek, vatandaşı dinleyip sorunlarını not edecek. Bu temasların ardından hazırlanacak il raporları da Kılıçdaroğlu’na sunulacak.

 

 

CHP’nin Doğu Masası da yaz boyunca çalışmalarına devam edecek. Masa üyeleri sorumlu oldukları illerdeki sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, kanaat önderleri, tanınmış kişiler, etkili aileler ve aşiretler ile temas kuracak.

CHP bu çalışmaların ardından Abant’ta kampa girmeyi planlıyor. Kamp tarihi için iki seçenek üzerinde duruluyor. Kamp için eylül ayının sonu ya da 1 Ekim’de Meclis’in açılış tarihinden sonraki 2-3-4 Ekim tarihleri düşünülüyor. CHP kampta yeni dönemin yol haritasını belirleyecek ve yeni yasama yılında atılacak adımlar tartışılacak.