CHP’li vekiller ve öğrenciler “yurt düzenlemesine” tepki için çadır kurdu

CHP’li vekiller ve öğrenciler “yurt düzenlemesine” tepki için çadır kurdu
24 Eylül 2013 14:50

İzmir’de Ege Üniversitesi’nde, kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı yurtlarda kalmalarına neden olan düzenleme protesto edildi.

 

Kampüs içerisindeki protesto yürüyüşüne katılan CHP millletvekillerinden Erdal Aksünger ve Mustafa Moroğlu, öğrencilerle dayanışma içerisine girip onlarla elden ele yatak taşıdı, çadır kurdu.

 

Ünivesite yurtlarında kız ve erkek öğrencierin ayrı yurtlarda kalmalarını düzenleyen kararı Ege Üniversitesi öğrencileri protesto etti. Kampüs alanındaki yabancı diller binası önünde toplanan öğrencilere, CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, Alaattin yüksel, Musa Çam, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Denizli milletvekili İlhan Cihaner, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da destek verdi. Milletvekilleri ve öğrenciler, kampüs alanı içerisinde yaptıkları protesto yürüyüşünün ardından kredi yurtlar kurumuna ait yurt binalarının bulunduğu bölgeye gitti.

 

Burada öğrenciler adına açıklama yapan Gamze Selçuk, “Bugün üniversitelerde, yaratmaya çalıştığı gençlikten çok uzak öğrenciler var. Geleceğine sahip çıkan, ükesinin AKP eliyle gericiliğin eline teslim edilmesine izin vermeyen, dayanışmayı muhtaç olmakla değil, paylaşmayla ele alanlarız biz. Yurtlarımıza yapılan saldırının birçok boyutu var. Bu boyutların tümü diktatörümüzün, gençliği ele geçirme planlarının kirli yüzünü oluşturuyor. AKP bu ülkenin aydınlanmacı geleceğini, kendisine meydan okuyan koca bir halkı ve onu yıkmaya kararlı Türk gençliğini karşısına almıştır” dedi.

 

d08ee977658e9df71eda6223800385a6

 

Milletvekilleri adına konuşan Erdal Aksüger ise, sosyal dönüşüm projesine, başbakanın nefretinden dolayı İzmir’den başladığını, din, ahlak sömürüsüyle gençlerden intikam alındığını, ahlaksız bir gençliğin bulunmadığını dile getirdi.

 

MİLLETVEKİLLERİ DE YATAK TAŞIDI, ÇADIR KURDU

 

Basın açıklamasının ardından öğrenciler bu kez, kütüphane binası önündeki alana yürüdü. Burada kendi yurtlarını ve yatacakları yerleri yapacaklarını söyleyen öğrenciler, kamyonlardan yataklarını ve eşyalarını taşıdı. Bu sırada da CHP millletvekillerinden Erdal Aksünger ve Mustafa Moroğlu, öğrencilere yardım etti, elden ele yatak taşıdı, ardından da kalacakları çadırları kurdu.

 

ed608d835901337e1b3bf2823791fb91

 

İzmir’de Yurt-Kur’a ait Bornova Yurdu kızlara, İnciraltı’ndaki yurtlar da erkeklere ayrıldı. Ege Üniversitesi’ni öğrenim gören erkek öğrencilerin kentin en ucundaki İnciraltı’na gidip gelmesi, aynı sorunu Dokuz Eylül’de okuyan kız öğrencilerin yaşaması, tepkilere neden oluyor.