CHP’li vekil duyurdu: Temeli atılan hastaneler için üç gün sonra ihale

CHP’li vekil duyurdu: Temeli atılan hastaneler için üç gün sonra ihale
29 Mart 2023 08:33

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Mart’ta temelini attığı hastaneler düzenlenen ihalelerin üç gün sonra sonuçlandığı bildirildi.

 

 

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde büyük zarar gören Hatay’da hastane yapılması kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Mart’ta da devlet hastanelerinin temelini atmıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, hastanelerin birinin temelinin ‘üç beş demir ve biraz beton’dan oluştuğunu gösteren fotoğrafı (alttan) Twitter hesabından paylaşmıştı.

 

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre hastaneler temel atma töreninden 3 gün sonra ihalelerin sonuçlandığı ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgiye göre Erdoğan’ın 24 Mart’ta temelini attığı Erzin ilçesindeki 50 yataklı acil durum hastanesi yapım işi ihalesi 27 Mart’ta düzenlendi.

Pazarlık usulüyle davet etme yöntemiyle yapılan ihalede en düşük teklifi veren YDA İnşaat Şirketi oldu. YDA, 425 milyon 410 bin TL teklif etti.

 

 
Erdoğan, 24 Mart’ta İskenderun ilçesinde 600 yataklı devlet hastanesinin temelini de attı. Bu hastane için de ihale yine 27 Mart’ta düzenlendi. İhale yine pazarlık usulüyle firmalar davet edilerek yapıldı.

İhaleye en uygun teklifi 2 milyar 289 milyon 966 bin TL bedelle Akfen İnşaat-Dost İnşaat ortaklığı kazandı.

 

 

‘Yayın bitince hemen kaldırdılar’

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, konuya dair şunları söyledi: “Yandaş kanallarda kameraların kadrajına sığdırdıkları küçücük alanlara attıkları temelleri, canlı yayın bittikten hemen sonra kaldırdılar. İhalelerin hangi şirkete gideceği bile belli. Yalan, dolan üzerine kurulu bu iktidar 15 Mayıs sabahı son bulacak. Depremzedeler için yapacağımız konutları tek bir kuruş almadan teslim edeceğiz.”