CHP’li Tutdere: Personel eksiltme politikasıyla TPAO kapatılmak mı isteniyor?

CHP’li Tutdere: Personel eksiltme politikasıyla TPAO kapatılmak mı isteniyor?
30 Haziran 2021 07:58

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Adıyaman’daki TPAO işçilerinin hukuk dışı uygulamalarla başka illere gönderildiğini, yapılan uygulamanın da TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünün kapatılması sonucuna yol açacağına dikkat çekerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

 

 

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde Çalışan İşçiler, Hukuk Dışı Uygulamalarla Çevre İllere Gönderiliyor

 

 

Milletvekili Tutdere Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nün Adıyaman için çok önemli bir kamu kurumu olduğunu ifade ettiği Meclis Genel Kurul konuşmasında, hukuk dışı uygulamalarla kurum personellerinin çevre illere gönderildiğini, personel azaltma politikasının sürmesi durumunda ise kurumun kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya geleceğini söyledi.

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde çalışan personel sayısının her geçen gün azaltıldığını ifade eden Milletvekili Tutdere, “TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde çalışan işçiler ve aileleri son günlerdeki hukuk dışı uygulamalarla mağdur durumdadır. İşçilerimizin rızaları dışında Batman ve Diyarbakır illerine gönderilmesini kabul etmek mümkün değildir. 2-3 yıl öncesine kadar TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde yaklaşık 1.500 personel çalışırken bu rakam 500’lere kadar gerilemiş durumdadır.” dedi.

 

 

Personel Eksiltme Politikasıyla TPAO Kapatılmak mı İsteniyor?

 

 

Kamu kurumlarının kapatılmasının kent ekonomisini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Milletvekili Tutdere Adıyaman’daki personellerin, TPAO’nun ofisinin dahi olmadığı Diyarbakır’a gönderilmesinin kapatılma ihtimallerini güçlendirdiğine işaret etti.

 

 

Milletvekili Tutdere, “Sürgün niteliğindeki bu uygulamalar ve daha önce kapalı cezaevindeki kamu personellerinin de komşu illere gönderilmesi kent ekonomisini de olumsuz etkilemektedir. Personel eksiltme politikası akıllara, “TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü kapatılacak mı?” sorusunu getirmektedir. Nitekim Adıyaman’daki personellerin TPAO’nun ofisinin dahi olmadığı Diyarbakır’a gönderilmesi bu ihtimali güçlendirmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

Milletvekili Tutdere’den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na TPAO İşçileri İçin Önemli Çağrı

 

Hukuk dışı uygulamalarla TPAO işçilerinin çevre illere gönderilmesi uygulamasına son verilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “Enerji Bakanlığına çağrıda bulunuyorum: Adıyaman’daki TPAO işçilerinin rızaları dışında başka illere sürgüne gönderilmesi uygulamasına son verin. TPAO Bölge Müdürlüğünün kapatılması sonucuna yol açacak bu uygulamadan vazgeçin.” şeklinde açıklamalarda bulundu.