CHP’li Tutdere: Ortaya koyduğumuz siyasetin halkta karşılık bulması Saraydakileri rahatsız etti!

CHP’li Tutdere: Ortaya koyduğumuz siyasetin halkta karşılık bulması Saraydakileri rahatsız etti!
6 Mart 2021 09:32

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ile birlikte çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Uşak’a gitti.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası Heyeti tarafından Uşak’ın daha önce de ziyaret edildiğini anımsatan Tutdere, “Yurttaşlarımızın sorunlarını dinlemek, kanayan yaralarına merhem olabilmek için adım adım yurdumuzu dolaşmaya devam ediyoruz. Tüm örgütümüzle birlikte 81 ilimizin tüm sokaklarında, caddelerinde sahalardayız. Esnaflarımız, kobilerimiz, sanayicilerimiz başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde Genel Başkanımızdan milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımızdan il ve ilçe örgütlerimize kadar canla başla yurttaşlarımız için mücadelemizi sürdürüyoruz. Sorunlarını dinliyor, Millet İttifakımızın çözüm önerilerini anlatıyoruz. Yurttaşlarımızın sorunlarını sürekli gündeme taşıyarak iktidarı çözüm önerilerimiz doğrultusunda bu sorunları çözmeye zorluyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Ortaya Koyduğumuz Siyasetin Halkta Karşılık Bulması Saraydakileri Rahatsız Etti

 

 

Uşak İl Başkanlığı ziyaretinde Millet İttifakının Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde ortaya koyduğu siyasetin bütün kesimler tarafından ciddi bir karşılık bulduğunu dile getiren Tutdere, “Partimizin ortaya koyduğu siyasetin halkta karşılık buluyor olması ciddi anlamda saraydakileri rahatsız etmiş durumda. Bundan dolayıdır ki Cumhurbaşkanı pandemi toplantılarında dahi sözü CHP ile başlatıp CHP ile bitiriyor. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin sorunlarının çözümüne ilişkin ortaya koyduğu stratejenin doğru olduğunu gösteriyor.” dedi.

 

 

Belediyelerimiz Tıkır Tıkır Çalışıyor

 

 

Pandemi sürecinde Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin çok ciddi bir sınav verdiğinin altını çizen Tutdere, “Özellikle belediyelerimiz bu sınavda da halkımızın takdirlerini kazandılar, kazanmaya da devam ediyorlar. Önümüzdeki süreç Türkiye için ve partimiz için çok güzel günlerin habercisi olacak. Belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor, örgütlerimiz çok güzel çalışıyor, meclis grubumuz çok iyi çalışıyor. Yapılan çalışmalar, ortaya konulan siyaset halkımızda karşılık buluyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

İnsan Hakları Eylem Planı Açıklamanıza Gerek Yok, Yargıya Talimat Vermekten Vazgeçin Yeter

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Tutdere, “ İnsan Hakları Eylem Planıyla ortaya konulan bütün başlıklar bizim şuan mevcut yasalarımızda, Anayasamızda, mer’i mevzuatımızda, tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerde zaten olan hususlar. Burada iktidarın görmediği veya görmek istemediği bir konu var. Türkiye’de aslında İnsan Hakları Eylem Planı açıklamaya gerek yok. Bu iktidar yargıya müdahale etmekten vazgeçsin, hâkimlere talimat vermekten vazgeçsin yeter.” ifadelerini kullandı.