CHP’li Tutdere: İktidarın kadın haklarından geri adım atması kabul edilemez!

CHP’li Tutdere: İktidarın kadın haklarından geri adım atması kabul edilemez!
26 Mart 2021 10:22

Adıyaman Barosu Başkanlığı ve Adıyaman Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nu ziyaret eden TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere son günlerde sıkça tartışılan İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine ilişkin Adıyaman Baro Başkanı ve Kadın Hakları Komisyonu Üyeleriyle birlikte açıklamalarda bulundu.

 

 

Demokrasi ve Hukuk Adına Kaygı Verici Bir Adım
Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesinin hukuk adına kaygı verici olduğunu ifade eden Tutdere, “ Bu hafta sonu Türkiye’de demokrasi adına, hukuk adına hepimizi hayrete düşüren gelişmeler oldu. Özellikle Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Türkiye’nin 2011 yılında imzaladığı ve Türkiye’deki bütün kadınları, çocukları şiddetten koruyan İstanbul sözleşmesinden çekilmiş olması ülkemiz adına, hukuk adına hiç doğru olmamıştır. Bütün kamuoyunda, bütün kesimlerde bu karar büyük tepkiyle karşılanmıştır. Hükümetin İnsan Hakları Eylem Planını açıkladığı bir ortamda böyle bir adım atmış olması, hukukçularımız başta olmak üzere bütün kesimleri kaygılandırmaktadır.” dedi.

 

 

Kadınlar Örgütlü Mücadelelerini Sürdürecek
İktidarın bu konudaki tavrını eleştiren Tutdere, “İktidarın İnsan Haklarından ve Kadın Haklarından geriye adım atmasını kabul etmek mümkün değildir. Kadın Hakları Komisyonu Üyesi meslektaşlarım tarafından da belirtildiği gibi Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar örgütlenerek; bu sözleşmenin tekrar yürürlüğe girmesi, Türkiye’nin kaybedecekleri noktasında halkın bilinçlendirilmesi ve Türkiye’nin bu sözleşmeyi yeniden yürürlüğe koyması veya kadın hakları konusunda gerekli çalışmaları yapması noktasındaki haklı mücadelesini sürdüreceklerdir.” İfadelerini kullandı.

 

Parti Olarak Her Türlü Mücadeleyi Vereceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın bu tavrının yanlışlığını her platformda ifade ettiklerini vurgulayan Tutdere, “Bu fesih kararının iptali için yasal anlamda her türlü girişimde bulunacağız, parti olarak her türlü mücadeleyi vereceğiz. Biz her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kadınların yanında, hukukun ve demokrasinin yanında olacağız. Biz bugün Adıyaman Baromuzun ve Kadın Hakları Komisyonumuzun bu konudaki duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da hukuk ve demokrasi adına mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Adıyaman Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına konuşan Av. Gülsen Taner’in açıklamaları ise şu şekilde:
“Adıyaman milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere Kadın Hakları Komisyonumuzu ziyaret ederek bizleri onurlandırmıştır. Bu önemli süreçte, İstanbul Sözleşmesinin feshedildiği bir dönemde bu ziyaret bizim için çok anlamlı olmuştur. Bilinmelidir ki, bu usulsüz ve hukuka aykırı süreç elbette kadınlar lehine değişecektir. İstanbul sözleşmesinden ve kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğimizi ısrarla söylemeye devam edeceğiz. Bu anlamda desteklerini esirgemeyen milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ediyoruz.”

WhatsApp Image 2021-03-25 at 17.47.31 WhatsApp Image 2021-03-25 at 17.47.32