CHP’li Tutdere: Güzel ülkemizin huzura, birlikteliğe ve yardımlaşmaya ihtiyacı var!

CHP’li Tutdere: Güzel ülkemizin huzura, birlikteliğe ve yardımlaşmaya ihtiyacı var!
12 Mayıs 2021 12:42

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye’nin huzura, birlikteliğe, berekete ve yardımlaşmaya ihtiyacı olduğunun vurgusunu yaptı.

 

 

Ramazan Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, “Salgının bir an önce bitmesi ve en kısa zamanda hayatın olağan akışına dönmesi hepimizin en büyük beklentisidir. Yurttaşlarımızın bu süreçte ortaya koyduğu yardımlaşma ve dayanışma anlayışı sayesinde salgın sonrasında daha da güzel günler yaşayacağımıza olan inancımızı her zaman diri tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bayramlar, toplumumuzun sevdikleriyle kucaklaştığı, huzuru, mutluluğu ve birlikteliği bir kez daha hatırladığımız, kalp kırmaktan uzaklaştığımız; ortak değerlerimizi ve birlikte hareket etmemiz gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatan günlerdir diyen Milletvekili Tutdere, “Dayanışma duygusundan uzaklaşmış, yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliği kronikleşmiş, demokrasinin ve insan haklarının evrensel kuralların uzağında bir dönemden geçerken tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin de olumsuz etkileriyle iki yıldır sağlık ve huzur içinde, sevdiklerimizle bir arada bayram kutlayamamış olmanın hüznünü yaşıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Milletvekili Tutdere yayımladığı mesajında, “Bereketin, birlikteliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın günü olan mübarek Ramazan Bayramı’nı tüm dünya olarak COVID-19 pandemisi, Türkiye özelinde ise derin bir ekonomik ve siyasal buhran içerisinde karşılıyoruz. Ne acıdır ki bu günlerde yurttaşlarımız yoksulluğu, eşitsizliği, adaletsizliği ve ekonomik dar boğazı iliklerine kadar hissetmektedirler. Ama umutsuzluğa kapılmayacağız. Güzel ülkemizin huzura, birlikteliğe, berekete ve yardımlaşmaya ihtiyacı var. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Yoksula, yolda kalmışa hakkını verip israftan kaçınacağız. Her şeye rağmen salgına karşı topyekûn mücadele ettiğimiz bu zorlu süreçte sağlık çalışanları başta olmak üzere emek veren ve katkı sağlayan tüm yurttaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Bayram vesilesiyle başta yurt savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet, acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak şehit ailelerine Allah’tan sabır diliyor, bedenlerini vatanımız için siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz yurttaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, tedavisi devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Bu duygularla ve sağlıklı günlerde kardeşçe kucaklaşacağımız bayramlarda buluşmak temennisiyle sizin ve ailenizin Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; sevdiklerinize ve size nice sağlıklı bayramlar diliyorum.” dedi.