CHP’li Tutdere: Ekonomik kriz iktidarın bütün kalelerini yıktı!

CHP’li Tutdere: Ekonomik kriz iktidarın bütün kalelerini yıktı!
15 Kasım 2021 10:45

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Ekonomi Masası Heyeti’nin Kayseri’de gerçekleştirdiği saha çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

 

Milletvekili Tutdere, Kayseri’ye dışarıdan bakıldığında ticaretin yoğun olduğu Türkiye’nin zengin kentlerinden birisiymiş gibi gözüktüğünü ancak yapılan saha çalışmalarında Kayseri’de tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu, Kayseri’de yaşayan yurttaşların zamlar nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini ifade etti.

 

 

Çiftçisinden Esnafına Herkes Ağırlaşan Ekonomik Krizi İliklerine Kadar Hissediyor

 

 

CHP Esnaf Masası Heyeti’nin Kayseri programı kapsamında Muğla Milletvekili Burak Erbay ile Kayseri’nin Tomarza ilçesinde saha çalışmaları gerçekleştiren Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere gerçekleştirdikleri saha çalışması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Milletvekili Tutdere, “Tomarza tarımla geçinen bir ilçe, ancak insanların kırsalda geçinemediği için büyük kentlere, kent merkezine göç ettiğini üzülerek gördük. İlçe merkezinde bütün ekonomik krizin, hayat pahalılığının esnafın belini büktüğünü ve insanların karamsar bir şekilde kapıların önünde beklediğini gördük. Çok dükkân gezdik, dükkanların neredeyse içinde hiç müşteriyle karşılaşmadık. Kayserili esnaf ya kapılarının önüne oturup komşu esnafla sohbet ediyor ya da oturup kara kara düşünüyorlar. Bu gerçekten üzücü bir durum, acı bir Türkiye tablosu. Türkiye’nin gerçekten ağırlaşan ekonomik koşullarının bütün yansımalarını bu ilçemizde de birebir hissettik.” dedi.

 

 

Vatandaş Traktör Sahibi Olmak İçin Aldığı Krediyi Ödeyemiyor, Borcunu Traktörünü Satarak Kapatmaya Çalışıyor

 

 

Çiftçilerin traktör almak için kullandıkları kredileri ödeyemediklerini, borçlarını aldıklarını traktörleri satarak ödemeye çalıştıklarına ifade eden Milletvekili Tutdere, “Traktör almak için Tarım Kredi Kooperatifine yapmış olduğumuz ziyarette tarım kredi kooperatifine üye olan ve kredi kullanımı yapan çiftçilerimiz almış oldukları kredileri ödeyemedikleri için icra baskısıyla karşı karşıya kaldıklarını ve icralık olduklarını söylediler. İcralık oldukları için de avukatlık masrafları ve icra masraflarıyla borçların daha da ödenemez hal aldığını, traktörlerini satarak borçlarını kapatmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Vatandaş traktörü alırken aldığı kredinin borcunu ödemek için traktörünü satıyor, üzerine ahırındaki hayvanlarını satıyor yine de borcunu kapatamıyor. Vatandaşlarımız gerçekten çok ciddi mağduriyetler yaşıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

 

İktidarı Görevini Yapmaya, Yurttaşların Sesini Dinlemeye Davet Ediyoruz

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın gerçeklerini ifade ettiklerini söyleyen Milletvekili Tutdere, “İktidara çağrı yapıyoruz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerdiği Kara Kış Fonu’nu bir an önce kurun ve yurttaşlarımızın karşılaşacağı sıkıntıların giderilmesi için çare üretin. Yurttaşlarımızı ekonomik krize karşı korumak, onların mağduriyeti önlemek iktidarın görevi. Biz iktidarı görevini yapmaya, yurttaşların sesini dinlemeye davet ediyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi halkın gerçeklerini ifade ediyoruz, parlamento çatısı altında ifade etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Yönetim Krizi Ekonomik Krizi Beraberinde Getirdi

 

 

İktidarın vatandaşların dertlerine derman olacak politikalar üretemediğini, yönetim krizinin de vatandaşların cüzdanına sirayet ettiğimi ifade eden Milletvekili Tutdere, “Şu an mevcut sistemden kaynaklı büyük bir mağduriyet yaşandığını yurttaşlarımız bizzat söylüyor. İktidar vatandaşların dertlerine derman olacak politikalar üretemiyor, Türkiye şu anda yönetilemiyor. Bu yönetim sıkıntısı ve yönetim krizi ekonomik krizi beraberinde getirdi. Şu anda dövizdeki hızlı tırmanış vatandaşın ekonomisine, cüzdanına sirayet ediyor. Vatandaşlar yurdun dört bir yanında mağdur.” şeklinde konuştu.