CHP’li Tutdere: Cumhuriyet Halk Partisi Edirne’de de var, Şırnak’ta da var, Hakkari’de de var!

CHP’li Tutdere: Cumhuriyet Halk Partisi Edirne’de de var, Şırnak’ta da var, Hakkari’de de var!
20 Mart 2021 09:25

Cumhuriyet Halk Partisi Esnaf Masası Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında 10 milletvekili ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illere çıkartma yaptı.

 

 

Bölge illerinde Sanayi ve Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Barolar, STK’lar ve esnaflar başta olmak üzere vatandaşlara ziyaretler gerçekleştiren Esnaf Masası Heyetinin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere kendisinin de bölgenin bir vekili olduğunu vurgulayarak “Cumhuriyet Halk Partisi olarak başta Kürt meselesi olmak üzere; insan hakları, hukuk, adalet ve hukukun üstünlüğü konusunda çok ciddi çalışmalara imza atıyor, bölgedeki sorunlarla yakından ilgileniyoruz.” dedi.

 

 

Sorunlarımız da Dertlerimiz de Ortak

 

 

Ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere; “Bir Adıyaman milletvekili olarak ben de bu bölgenin, bu toprakların çocuğuyum. Sorunlarımız da, dertlerimiz de ortak. Kürt meselesi başta olmak üzere bölgede demokrasi ve insan hakları sorunumuz var. Bu sorunların çözümü konusunda Cumhuriyet Halk Partisi son dönemlerde çok ciddi adımlar atıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, başta Kürt meselesi olmak üzere; insan hakları konusunda, hukuk konusunda, adalet konusunda ve hukukun üstünlüğü konusunda çok ciddi çalışmalara imza atıyor, bu konuda çok ciddi raporlar hazırlıyor.” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölgedeki sorunlarla yakından ilgilendiğinin altını çizdi.

 

 

İktidar Ülkemizi Hızla Demokrasiden Uzaklaştırıyor

 

 

Ak Parti iktidarının özellikle son süreçte Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde uyguladığı politikaları eleştiren Tutdere, “İktidar Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne dönük olarak özellikle son süreçte çok ciddi baskılar uyguluyor. Güvenlik stratejisi adı altında insanlarımızın hak ve özgürlüklerini maalesef yok ediyor. Biz bu sorunları yerinde tespit ettik. Türkiye’yi 19 yıldır yöneten AKP iktidarı hem bölgede hem de Türkiye genelinde ülkemizi hızla demokrasiden, hukuktan, adaletten uzaklaştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki il ve ilçe başkanlarının aktif olarak çalıştığını, yurttaşların yanında yer alarak sorunlarını yüksek sesle dile getirdiklerini aktaran Milletvekili Tutdere, ziyaretler sırasında gözlemledikleri sorunları ilgili bakanlıklar ve kurumlara ileteceklerini ifade ederek, “Muhtarlarımızı, esnaflarımızı ve ticaret odalarımızı dinledik. Gezdiğimiz illerde yurttaşlarımızın yaşamış olduğu bütün sorunları tek tek not aldık. Bu sorunları soru önergesi halinde getirecek, ilgili bakanlıklar düzeyinde girişimlerde bulunarak sorunların çözümü konusunda iktidarı zorlayarak mecliste sizlerin sesi olacağız.” dedi.

 

 

Birlik ve Beraberlik İçerisinde Kucaklaştığımız Türkiye’yi Hep Beraber İnşa Edeceğiz

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan değişim ve dönüşüme dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “Bizleri 10 yıl, 20 yıl önceki Cumhuriyet Halk Partisi olarak değerlendirmeyin. Bizler parti olarak eksiklerimizi fark ettik, bölgedeki sorunların tespiti ve çözümü konusunda da yeni yol haritaları ortaya koyduk. Bölgemizi bir bütün olarak barışa ve kardeşliğe hep birlikte götürecek, bundan sonraki süreçte de hep birlikte demokrasi ve insan hakları mücadelesi vereceğiz. İnsanların etnik yapısı, dini inancı ve renginden dolayı ayrıştırılmadığı, yurttaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde kucaklaştığı bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Biz halkımızı dinleyerek bundan sonraki süreci birlikte planlayacağız ve Türkiye’yi bu karanlıktan birlikte kurtaracağız.” dedi.

 

 

Adalet İçin Yürüyen Genel Başkanımızın Mücadelesini Sahiplenmemiz Gerekiyor

 

 

Türkiye’de adalet için Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açmış olduğu bu mücadeleyi hep birlikte sahiplenmemiz gerekiyor diyen Tutdere, “Bizim parti olarak yaptıklarımız, yapacaklarımız var. Ancak halk olarak, vatandaş olarak, yurttaş olarak sizlerin de yapacakları var. Biz diğer demokrasi güçleriyle, hukuktan, adaletten, demokrasiden yana olan bütün muhalefet partileriyle birlikte hareket edeceğiz ve Türkiye’yi mutlaka bu karanlıktan kurtaracağız. Başka şansımız da yok. Artık geçmişe takılarak, geçmişteki hataları sürekli eleştiri konusu yaparak, birbirimizi eleştirerek hiçbir yere varamayız. Biz bugün Silopi’de hududun sıfır noktasındayız. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne’de de var, Silopi’de de var, Habur’da da var, Hakkari’de de var. Her yerde varız, her yerde olmaya devam edeceğiz. Sandık önümüze geldiğinde de birlik ve beraberlik içerisinde tercihlerimizi yapacak, Türkiye’yi bu bataklıktan, bu ceberut iktidar anlayışından hep birlikte kurtaracağız” ifadelerini kullandı.