CHP’li Tutdere: Bütün vaatlere rağmen inşaat çalışmaları başlamadı!

CHP’li Tutdere: Bütün vaatlere rağmen inşaat çalışmaları başlamadı!
12 Mart 2021 08:28

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, nüfusu 630 bini aşan Adıyaman’ın kültür merkezi olmadığını dile getirerek Adıyaman Kültür Merkezi’nin bir an önce inşa edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrıda bulundu.

 

 

Bütün Vaatlere Rağmen İnşaat Çalışmaları Başlamadı

 

 

Tutdere Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Adıyaman’ın tarihte Kommagene Krallığı başta olmak üzere birçok büyük medeniyete ev sahipliği yaptığının altını çizerek, “Tarihî bir kültür hazinesi üzerine kurulu, 630 bini aşkın nüfusuyla Adıyaman’ımızın bir kültür merkezi yok. Her seçim öncesi iktidar yetkilileri tarafından “Yaptık, yapacağız.” şeklinde verilen bütün vaatlere rağmen Adıyaman Kültür Merkezi inşaatı bugüne kadar bir türlü başlanamadı.” dedi.

 

 

Kültürel Anlamda Gelişme ve Kalkınma İçin Kültür Merkezi Büyük Bir Öneme Sahip

 

 

İllerin sosyoekonomik ve kültürel anlamda gelişip kalkınması için kültür merkezlerinin büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Milletvekili Tutdere, Adıyaman’ın kültür merkezinin olamayışının başta gençler olmak üzere Adıyamanlıları mağdur etiğini ifade ederek, 2019 yılında Adıyaman Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolü hatırlatan Tutdere, “Daha önce Adıyaman Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokole rağmen bugüne kadar kültür merkezinin inşaatına bir türlü başlanamadı; inşaata neden başlanmadığı bütün Adıyaman’da merak konusu.” İfadelerini kullandı.

 

Kültür Merkezi’nin Bir An Evvel Yapılması İçin Kültür Bakanı’na Çağrıda Bulundu

 

 

Kültür merkezi inşaatının bir an önce başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “Tüm Adıyamanlılar adına Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrıda bulunuyorum: Turizmde ihmal ettiğiniz Adıyaman’ın bari kültür merkezi yapın, Adıyaman’ı bu ayıptan kurtarın” şeklinde açıklamalarda bulundu.