CHP’li Tutdere bütçe görüşmelerinde elektriği olmayan köyleri Bakan Dönmez’e hatırlattı!

CHP’li Tutdere bütçe görüşmelerinde elektriği olmayan köyleri Bakan Dönmez’e hatırlattı!
10 Aralık 2021 14:15

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında söz alarak Adıyaman’ın Yaylakonak Beldesi’nde yaşanan elektrik sorununu gündeme taşıyarak, yaşanan sorunun acil olarak çözülmesini talep etti.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Tutdere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Yaylakonak Beldesi’nin Karaçalı Mahallesi’nde yaşanan elektrik sorununu dile getirdi, Bakan Dönmez’de yaşanan sorunu bizzat yakından takip edeceğinin sözünü verdi.

 

 

Çocuklar Karanlıkta Kalıyor, Vatandaşlarımız Mağduriyet Yaşıyor

 

 

Yaylakonak Beldesi’ne bağlı Karaçalı Mahallesi’nde yaşanan elektrik sorununu bütçe görüşmeleri sırasında TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Tutdere, yaşanan sorundan dolayı bölgede yaşayan vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını, yaşanan elektrik sorununun ivedilikle çözülmesini Bakan Dönmez’den talep etti.

Yaşanan elektrik sorundan dolayı çocukların karanlıkta kaldığını, vatandaşların da büyük mağduriyet yaşadığının altını çizen Milletvekili Tutdere, “Adıyaman merkez Yaylakonak Beldesi’ne bağlı Karaçalı Mahallesi Küçük Boğalar Küme Evler’de bulunan 5 haneye elektrik enerjisi verilmiyor. Çocuklar karanlıkta kalmış durumda, vatandaşlarımız da büyük mağduriyet yaşıyor. Buraya bir an önce elektrik enerjisi verilmesini ve vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetlerin çözülmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Milletvekili Tutdere Yaylakonak’ta Yaşanan Elektrik Sorununu Gündeme Taşıdı, Bakan Dönmez Yakından İlgileneceğinin Sözünü Verdi

Milletvekili Tutdere’nin dile getirdiği elektrik sorunu hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaşanan sorun hakkında inceleme yapacaklarını ve çözümü noktasında konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

Bakan Dönmez, “Vekilimiz Adıyaman’da bir köyde beş haneye elektrik verilemediğini ifade etti. Bu gibi taleplerde genel olarak köy yerleşim biriminin dışında imarlaşma veya iskânsız olduğu için mevzuat gereği elektrik vermede bazı kısıtlar söz konusu olabiliyor. Bu durumda bundan kaynaklı olabilir. Konunun detaylarını vekilimizden alarak konuyu detaylı inceleyecek ve konunun takipçisi olacağım.” şeklinde konuştu.